Liikenteessä toimivat tahot vetoavat liikennerauhan puolesta

Viime aikoina julkisuuteen on noussut muutamia liikennerauhaa järkyttäneitä asioita. Viimeisimpänä tapahtumana pyöräilijän kuolema ilmeisesti autoilijan tahallisen töytäisyn jälkeen.

Liikenneturva muistuttaa, ettei liikenteessä ole kyse pelistä, eikä siihen tulisi niin suhtautua. Pahimmassa tapauksessa piittaamattomuuden seurauksena liikenteessä voi menettää henkensä tai toimintakykynsä, tai aiheuttaa saman jollekin toiselle ihmiselle. Vastuu turvallisuudesta on jokaisella liikenteessä olevalla, olipa liikkeellä sitten kävellen, pyörällä, autolla tai vaikka moottoripyörällä.

Liikenteessä ei tulisi liikkua ärsyyntyneenä tai kiihtyneenä. Silloin keskittyminen ei ole olennaisessa eli liikenteen seuraamisessa, ja ajoneuvon kuljettaja voi tehdä vakavia virhearvioita. Ärsytyksen purkamiseksi kannattaa esimerkiksi pysähtyä pitämään taukoa, ja jatkaa matkaa vasta rauhallisessa mielentilassa. On myös hyvä muistaa, että kaikille sattuu välillä erehdyksiä niin liikenteessä kuten muussakin elämässä.

Teknavi yhtyy muiden liikennealan toimijoiden vetoomukseen liikennerauhan puolesta. Turvallisia ja rauhallisia kilometrejä kaikille liikenteessä liikkujille!

Kuva: Nina Mönkkönen / Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat