Liigan pistepörssiykkönen teki itsetyydytyseleen ja sai ulosajon – oma valmentaja raivosi: "Järkyttävä ylireagointi!"

Perjantain SM-liigakierroksen kohutapaus nähtiin Lahdessa, kun koko sarjan pistepörssiä johtava ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall lensi pihalle. Strömwall teki pienen eleen ottelun toista linjatuomaria kohtaan, joka johti rajuun lopputulokseen.

Tallenteiden perusteella Strömwall teki pienen itsetyydytyseleen, jonka hän kohdisti aiemmin tilanteessa paitsion viheltäneeseen tuomariin päin.

Eleen nähnyt tuomari raportoi asiasta ottelun toiselle päätuomarille Antti Bomanille, joka tuomitsi tilanteesta ulosajon ruotsalaishyökkääjälle.

Jo itse pelissä KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli hyvin hämmentynyt päätöksestä.

– Ei Bomankaan sitä nähnyt – linjatuomari viestitti siitä eteenpäin. Olen nähnyt sen tilanteen uudestaan, Tuokkola sanoi ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

– Mun mielestä se oli järkyttävä ylireagointi! Tuokkola tuhisi.

– Hallissa kukaan muu ei reagoinut siihen. Siellä oli 3500 ihmistä. Se oli yksi ihminen, joka siihen reagoi. Ja jos mietitään, niin SM-liigan pistepörssiä johtava kaveri lentää pihalle 18 minuutin kohdalla, kun meillä on ylivoima. Silloin näytön pitäisi olla aika selvä.

– En hyväksy mitään ylilyöntejä tai provosointeja, mutta olemme ihmisiä. Neljään päivään kolme peliä ja olimme hävinneet neljä peliä alle. Pelaajat pelaavat täydellä sydämellä. Pelasimme erittäin hyvän pelin tänään, mutta sitten tämmöinen nousee pelin painopisteeksi, Tuokkola harmitteli Pelicansin 2-1-voittoon päättyneen taiston jälkeen.

Tuokkola piti kovimman purkauksen sisällään. Pinnan alla kuitenkin kuohui.

– Jos olen rehellinen, niin en ymmärrä.

– Meillä kaikilla on omat roolit, kun ollaan jäällä tai ollaan kaukalossa. Meidän on kunnioitettava tuomareita, peliä ja vastustajaa. Mutta samaan aikaan siellä jäällä on oltava tunnetta ja halua. Sitä meillä oli tänään koko rintamalla. Sitten tulee vielä tämmöinen vastoinkäyminen vastaan. Ylireagointi on mun mielestä oikea sana.

– Pikkumaista touhua, Tuokkola kritisoi.

Strömwall sai ulosajon epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tuokkolan mukaan tuomio oli todella kova.

– Kun sen käsiliikkeen tekee oikeasti – se näkyy. Se on provosoiva ja siitä pitää rangaista. Jos se on sinne päin ja kukaan ei näe sitä, niin onko se silloin oikeutettu tuomio?

– En hyväksy sitä, että tämä mene ihan nihilistiseksi tämä touhu, KooKoo-luotsi sanoo.

Tuokkola painottaa jokaisen yksilön vastuuta. Sama koskee myös tuomareita.

– Meidän jokaisen on hoidettava omat hommamme, mutta kyllä joku sietokyky pitää olla. Ja selvä näyttö. Tuo oli kuitenkin aika kova isku meille. Neljä tappiota putkeen, metsästetään voittoa, pelataan isolla sydämellä ja halutaan pärjätä tässä sarjassa. Sitten tämmöiset nousevat rooliin.

– Ei tämä ole oikeudenmukaista enää, Tuokkola harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat