Liian vähäiset yöunet rumentavat ihmistä

Jokainen tietää, minkälainen kuvajainen katsoo peilistä huonosti nukutun yön jälkeen. Vähäisillä yöunilla voi olla vaikutusta koko olemukseen ja siihen, kuinka muut suhtautuvat väsyneen näköiseen ihmiseen.

Sanotaan, että kasvot ovat sielun peili. Sen vuoksi myös väsyneisyydellä on vaikutusta siihen, kuinka meidät nähdään. Väitöskirjaa valmisteleva tutkija Tina Sundelin Tukholman yliopiston psykologian laitokselta sanoo, että kasvot sisältävät paljon informaatiota, minkä perusteella ihmiset luovat mielikuvan toisesta.

– Väsyneen ihmisen olemus vaikuttaa siihen, kuinka häneen suhtaudutaan. Sillä on vaikutusta niin yksityisiin kuin virallisiin suhteisiin.

Selvitykseen osallistui kymmenen ihmistä, jotka valokuvattiin kahteen eri otteeseen. Ensimmäinen valokuva otettiin kello 14.30 iltapäivällä, kun testiin osallistuneet olivat nukkuneet kahdeksan tuntia. Toinen kuva otettiin, kun henkilöt olivat olleet 31 tuntia nukkumatta.

Selvityksessä mukana olleet 40 henkilöä katsoivat eri aikaan otettuja valokuvia ja arvioivat kasvoista uupumuksen ja alakuloisuuden merkkejä. Vähäunisuus näkyi kuvissa testihenkilöiden tummina silmänalusina, kalpeana ihona ja velttoina suunpielinä. Kuvia arvioineiden mukaan väsyneisyys sai näyttämään heidät jopa surullisilta.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja