Liettuan lento MM-koripallossa sai tylyn lopun

Koripallon miesten MM-lopputurnauksessa Yhdysvallat edellisessä ottelussaan yllättänyt Liettua karsiutui mitalipeleistä tylysti, kun Serbia oli puolivälierässä selvästi parempi lukemin 87–68. 

Serbia kohtaa perjantain välierässä voittajan Kanada–Slovenia-ottelusta, joka pelataan huomenna. MM-koripallossa pelataan tänään vielä puolivälierä Italia–Yhdysvallat. Tuon ottelun voittaja kohtaa välierässä voittajan Saksan ja Latvian huomisesta ottelusta.

Liettua oli Yhdysvaltojen ohella kaatanut myös muut neljä kisoissa kohtaamaansa maata, ja se johti Serbiaa avausneljänneksen jälkeen. Toisella neljänneksellä Serbia kuitenkin meni ohi eikä enää luopunut johdostaan.

Serbia eteni näin MM-turnauksessa neljän parhaan joukkoon kolmannen kerran neljän viime turnauksen aikana. Maa oli MM-hopealla vuonna 2014 ja neljäs vuonna 2010.

Ilman NBA-supertähti Nikola Jokicia pelaavan Serbian ykkösmies oli 21 pistettä tehnyt Bogdan Bogdanovic. Filip Petrusev täydensi 17 pisteellään. Liettuan pistekärki oli 14 pistettä tehnyt Tadas Sedekerskis.

Lue myös:

    Uusimmat