Karmea seuraus MM-kisojen huitaisusta: pelaaja menetti munuaisen – ura ohi?

Serbian Borisa Simanic kuljetettiin suoraan MM-pelistä sairaalaan, jossa hänet leikattiin, mutta toista munuaista ei saatu pelastettua.

Serbia voitti Etelä-Sudanin koripallon MM-kisoissa leikiten luvuin 115–83. Pelistä jäi kuitenkin ikävä sivumaku, sillä Borisa Simanic joutui jättämään pelin kesken ja hänen turnauksensa on taputeltu.

Simanic sai iskun suoraan munuaiseensa Etelä-Sudanin Nuni Omotin toimesta kamppailutilanteessa. Omot yritti raivata tilaa itselleen korin alla ja iski samalla Simanicia kyynärpäällä. Simanic irvisti iskun jälkeen ja lähti pelistä lähes välittömästi.

Serbian valmentaja Svetislav Pesic kertoi, että verenvuoto oli runsasta. Simanic kuljetettiin suoraan sairaalaan, jossa hänelle tehtiin operaatio samana iltana.

– Se oli meille kaikille todella iso shokki. Emme olisi voineet kuvitella, että tuollainen isku olisi noin kipeä ja surullinen. Hyvä, että tilanne on ohi, valmentaja Pesic kommentoi BasketNewsin mukaan.

Ensin Serbian koripalloliitto kertoi, että Simanicin molemmat munuaiset saatiin pelastettua, mutta myöhemmin selvisi, että asia ei mennytkään niin ruusuisesti. Serbian liitto kertoi myöhemmin, että oli tullut komplikaatioita, ja lopulta Simanic menetti toisen munuaisensa.

Simanicin tulevaisuus koripalloparketeilla on hämärän peitossa. Toistaiseksi on epäselvää, pystyykö hän ylipäätään jatkamaan koripallouraansa.

Etelä-Sudanin Omotilta kysyttiin tilanteesta myöhemmin turnauksessa.

– Kuulin, että hän joutui sairaalaan. Pyydän anteeksi, en yrittänyt pelata likaisesti. Toivon sinulle pikaista paranemista. Rukoilen puolestasi, Omot lähetti terveisiä Simanicille.

– En ole koskaan ollut likainen pelaaja. Pyydän anteeksi sydämeni pohjasta.

Serbia pelaa puolivälierissä Liettuaa vastaan tiistaina. 

 

Lue myös:

    Uusimmat