LG vahvisti: Tulevan G8 ThinQ -huippupuhelimen näyttö värähtelee ja toimii kaiuttimena

LG on jatkanut tuttuja toimintatapaansa kuuluvia ennakkopaljastuksia sen tulevasta uudesta huippupuhelimesta, 24. helmikuuta kokonaisuudessaan julkistettavasta G8 ThinQ:sta.

Nyt LG on vahvistanut, että G8 ThinQ sisältää jo aiemmin huhutulla tavalla uutta teknologiaa, joka mahdollistaa näytön toimivan kaiutttimen äänen vahvistimena. LG kutsuu tätä nimellä Crystal Sound OLED.

LG:n mukaan koko näytön pinnan värähtely mahdollistaa vaikuttavan volyymin äänentoistossa. Lisäksi teknologia parantaa LG:n mukaan selkeyttä tehden äänistä erottuvampia.

G8 ThinQ:ssa on kuitenkin edelleen myös perinteinen kaiutin puhelimen pohjassa. Aiempien LG-huippupuhelinten tavoin se on Boombox-mallia, eli hyödyntää puhelimen sisäistä tilaa ääntä ja erityisesti bassotoistoa vahvistavana kammiona. Se ja näytön yläosa voivat toimia yhdessä stereokaiuttimina. Perinteistä erillistä puhelukuuloketta G8 ThinQ:ssa ei enää yläpäässä ole, vaan ääni välittyy näyttöpinnan värähtelyn kautta.

Lisäksi LG:n mukaan se on työskennellyt äänentoiston osalta kumppani Meridianin kanssa. G8 ThinQ tukee DTS:X 3D Surround Sound 7.1 -tilaääntä kuulokkeilla sekä ilman. Puhelin on varustettu nelinkertaisella DA-muuntimella.

G8 ThinQ on aiemmin nähty useissa kuvavuodoissa. G8:n ympärillä on nähty myös erikoisia käänteitä. Erittäin luotettavana pidetty vuotaja OnLeaks paljasti ensin väitetyn G8:n designin mallinnoksissa (kuva alla), jonka jälkeen LG:n viestinnästä vastaava johtaja Ken Hong kuitenkin tyrmäsi vuodon täysin todeten ettei se ole totta. Juoni tiivistyi kuitenkin vielä sen verran, että Android Police -sivuston David Ruddock totesi OnLeaksin materiaalien todellakin vastaavan G8:aa, jollaisen Ruddock oli jo päässyt näkemään ja sittemmin myös xda-developersin julkaisema vuotokuva käytännössä lopetti arvailut ja asetti LG:n viestintäjohtajan kommentit melko kummalliseen valoon. G8 ThinQ näyttää aivan OnLeaksin paljastuksen kaltaiselta.

Kuvien perusteella kokonaisuutena LG G8 ThinQ ei vaikuta kovin mullistavalta uutuudelta, vaan jo edeltäjästä G7 ThinQ:sta tutun reseptin hienosäädöltä. Toisin kuin monissa muissa tämän vuoden älypuhelinuutuuksissa, on LG jatkamassa edelleen lovinäytöllä kamerareikänäytön tai muiden ratkaisujen sijaan. Lisäksi takaa löytyy edelleen ”vain” kaksoiskamera sekä sormenjälkilukija.

Tietojen mukaan puhelimen näytön koko on 6,1 tuumaa ja kuvasuhde 19,5:9. Itse puhelimen mitat ovat 152 x 72 x 8,4 millimetriä. Puhelimen pohjasta löytyy USB-C-liitännän lisäksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Puhelimen vasemmalla kyljellä on edelleen oma painikkeensa Google Assistantin aktivoinnille.

LG itse on jo kertonut aiemmin myös, että G8 ThinQ tulee sisältämään 3D ToF -etukameran. Tavallisen etukameran lisäksi mukana oleva ToF-sensori auttaa muodostamaan ihmissilmälle näkymättömän infrapunalasersäteen takaisin kimpoamisen avulla 3D-malleja. LG:n mukaan uuden sensorin lisääminen mukaan avittaa niin lisätyn todellisuuden sovelluksissa kuin myös varmemmassa kasvojentunnistuksessa.

Uusimpien huhujen mukaan LG G8 ThinQ sisältäisi jo tutun designin ohella myös viime vuoden Snapdragon 845 -järjestelmäpiirin Qualcommilta uuden ja tehokkaamman Snapdragon 855:n sijaan, mikä olisi melkoinen pettymys muutenkin uudistuksiltaan melko vaisulta vaikuttavassa uutuudessa. Varmuutta järjestelmäpiiristä ei kuitenkaan vielä ole. Näytön tarkkuus saattaa kuitenkin nousta 4K-tasolle.

Aiemmin kuullun raportin mukaan LG voi esitellä G8:n rinnalla sille myös lisävarusteen, joka laajentaa laitteen näyttöä lisäämällä kokonaisuuteen toisen näytön. Tästä ei kuitenkaan ole vielä tarkempia tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat