LG:n G3-huippukännykkä myyntiin: Tältä se tuntuu

Korealaisen teknologiajätti LG:n uusi G3-lippulaivakännykkä on tullut myyntiin. MTV Uutiset kokeili uutuuspuhelinta tuoreeltaan.

LG G3 saapuu rajusti kamppailulle kännykkärintamalle, jossa Apple ja Samsung ovat totutusti johtaneet kärkikamppailua. Jo ensivilkaisu osoittaa, että LG:n uutuudella on hyvät eväät kännyköiden kuninkuustaisteluun.

Laitteen 5,5-tuumainen näyttö on valtava, mutta kapeiden kehyksien ansiosta laite on ulkomitoiltaan vain hieman kookkaampi kuin pienemmällä 5,1-tuumaisella näytöllä varustettu Samsung Galaxy S5 -lippulaivapuhelin.

2560x1440 pikselin IPS-Näyttö on todella tarkka. Näyttö sisältää 75 prosenttia enemmän pikseleitä kuin perinteinen Full HD -näyttö. Tuumaan mahtuu 538 pikseliä, joka tekee näytöstä jopa tarpeettoman tarkan. Silmä ei huomaisi, vaikka pikselitiheys olisi matalampikin.

"LG:n uutuudella on hyvät eväät kännyköiden kuninkuustaisteluun"

Suuren näytön kautta nettisivujen ja muiden askareiden hoitaminen luonnistuu jo pitkälti tabletmaisella tuntumalla.

Myös G3:n muotoilu ja materiaalivalinnat ovat onnistuneita. Irroitettava takakuori on muovia, mutta siihen on ympätty metallimainen pinnoite. Laite myös tuntuu jämältä kädessä. 

Laatuvaikutelma ei ole aivan yhtä korkealla kuin iPhonessa tai HTC:n One -lippulaivapuhelimessa, mutta se on kuitenkin harppaus eteenpäin monien muiden puhelimien muovikuorista.

Takakuori on juuri sopivasti pyöristetty, joten puhelin tuntuu mukavalta kädessä. Ja vaikka näyttöä kiertävät kehykset ovatkin äärimmäisen kapeat, niin kämmensyrjät eivät osu haitallisesti kosketusnäytölle.

Kamera tallentaa 4K-tarkkuudella

13 megapikselin takakamera napsii hyvälaatuisia kuvia. Kamera on myös toiminnaltaan ripeä.

Videota on mahdollista kuvata jopa 3840 x 2160 pikselin 4K-UHD tarkkuudella. Tämä on mainio ominaisuus, kun ottaa huomioon 4K-tarkkuutta tukevien televisioiden yleistymisen lähitulevaisuudessa. Erikoisuutena kamerasta löytyy myös laserautomaattitarkennus ja optinen kuvanvakautus.

Takakuoren alareunaan sijoitettu 1 W:n sisäinen kaiutin tuottaa kokoonsa nähden voimakkaan, joskin diskanttipainoisen ”kihisevän” äänen.

Äänenvoimakkuuspainikkeet ja virtapainike on sijoitettu mielenkiintoisesti laitteen taakse kameran alapuolelle. Alkuun tämä tuntuu hieman hassulta, ja äänenvoimakkuuspainikkeita joutuu hieman etsimään puheluita tehdessään, mutta tähänkin tottuu nopeasti. 

Itse puheluiden äänenlaatu on laitteella melko kirkas ja mukavan puhdikas.

G3 ei sisällä sormenjälkitunnistusta, mutta sen sijaan laitteessa on käytössä ns. Knock Code -ominaisuus, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteen saa avattua koputtamalla näyttöä sormella valitsemansa kuvion mukaisesti; esimerkiksi napauttamalla näytön jokaista reunaa tms. Knock Code ei kuitenkaan ole yhtä kätevä kuin esimerkiksi iPhone 5S:n sormenjälkitunnistus.

LG G3

Käyttöjärjestelmä: Android 4.4.2 Kitkat

Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD -IPS-näyttö, 2560x1440 pikseliä

Prosessori: Qualcomm Snapdragon 801 2,5 GHz -neliydinprosessori

Muisti: 2 Gt RAM/16 Gt eMMC tai 3 Gt RAM/32 Gt eMMC, Micro SD -muistikorttipaikka

Akku: 3000 mAh / vaihdettava / langaton lataus

Mitat: 146.3 X74.6 X 9.3 mm, 153,7g

Kamera: 13 megapikseliä, OIS+ ja Laser Auto Focus / Dual LED -salama, etukamera 2,1 megapikseliä

Hinta: Alkaen 599 euroa (16Gt-malli)

G3:n Android-käyttöliittymä on viilattu esteettisesti rauhallisen oloiseksi ja sitä on miellyttävä käyttää.

Käyttöliittymästä on karsittu useita Android-luureja rasittava liiallinen (ja useimmiten melko turha) sovellustulva. LG:n mukaan puhelimeen valmiiksi asennettuina olevien ohjelmien viemää tilaa on vähennetty lähes kolmanneksella. Sovellukset toimivat puhdikkaasti ja jouheasti 2,5 GHz:n neliydinprosessorin vauhdittamana. 

3000 mAh akku pitää huolen siitä, että suuresta näytöstä huolimatta virta ei pääse loppumaan kesken päivän. Laitteessa on myös langaton latausmahdollisuus. LG:n mukaan akun kapasiteetti ei heikkene lainkaan ensimmäisen kymmenen kuukauden käytön aikana.

Positiivinen tuttavuus

Kokonaisuudessaan LG G3 on erittäin kovatasoinen paketti, josta ei ensituntuman perusteella löydy juurikaan negatiivista sanottavaa.

Laitteen ehdotonta plussaa on suurikokoinen ja tarkka näyttö yhdistettynä suhteellisen kompaktiin ja asiallisen jämäkkään kuoreen. 

G3 on laite, jota näpertelee mielellään käsissään. 

Lue myös:

    Uusimmat