Lewis Hamiltonilta paljastus tulevaisuudestaan – ajatus kutkuttavasta siirrosta käynyt mielessä

Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton sanoo olevansa yhä motivoitunut jatkamaan uraansa pitkälle eteenpäin huolimatta Mercedeksen putoamisesta lajin ykköstallin paikalta.

Hamiltonin huima mestaruuksien sarja päättyi dramaattisesti kauden 2021 päätöskisassa. Jos brittikuskilla oli tuolloin ajatuksia ajamisen lopettamisesta, ei hän omien sanojensa mukaan mieti sellaisia enää lainkaan.

– En ole suunnitellut lopettamista vielä pitkään aikaan, Hamilton vakuuttaa ESPN:n haastattelussa.

38-vuotias Hamilton pyrkii yhä kehittämään itseään kuljettajana ja kilpailijana. Mercedes on osoittanut, että se pystyy tälläkin kaudella taistelemaan palkintosijoista, mutta Red Bull menee vielä kaukana edellä.

Hamilton kokee pystyvänsä yhä vähintään samaan tasoon kuin muutama vuosi sitten.

– En ole urani lopussa, enkä edes alamäessä. Olen urani huipulla.

– Kaikki riippuu siitä, kuinka kovaa haluan tehdä töitä ja pitää itseni huipulla, kun puhutaan fyysisestä ja henkisestä kyvykkyydestä, Hamilton toteaa.

Mestarikuski ottaa vertauksen suurten palloilulajien suuriin urheilutähtiin.

– Jos katsot LeBronia (Jamesia) tai Tom Bradya, niin he ovat näyttäneet sen, että sen voi saada jatkumaan niin pitkään kuin olet sitoutunut laittamaan energiasi ja aikasi siihen.

– Juuri nyt, en ole suunnitellut muuttavani mitään. Suunnittelen vain, että tuon lisää ajamiseeni ja olen motivoitunut olemaan parempi. Se ajaa minua massiivisesti eteenpäin, Hamilton sanoo.

Vielä joku päivä McLaren tai Ferrari?

Hamilton siirtyi Mercedekselle vuonna 2013 McLarenilta. Hän ei sulje pois mahdollisuutta kisata vielä joskus kasvattajatiiminsä väreissä.

– Valehtelisin, jos sanoisin, etten ole koskaan ajatellut urani päättämistä jossain muualla. Aloitin McLarenilla, ja haluan uskoa, että tulen aina olemaan osa McLaren-perhettä.

– Aloitin McLarenilla 13-vuotiaana, joten olen ajatellut, miltä näyttäisi, jos olisin vielä McLarenilla jonain päivänä, hän vihjaa.

Vuosien saatossa Hamiltonia on sovitettu myös Ferrarin kuljettajaksi, mutta kiinnostava yhtälö ei ole koskaan toteutunut. Tälläkin hetkellä hän suunnittelee tulevaisuuttaan vain Mercedeksen kanssa.

– Olen ajatellut sitä ja katsonut Ferrari-kuskeja radalla, ja totta kai sitä miettii, millaista olisi olla punaisissa. Sitten kuitenkin menen omaan talliini Mercedekselle, ja se on kotini. Olen onnellinen siellä, missä olen.

– En ole vielä allekirjoittanut sopimusta, mutta teemme sen eteen töitä, Hamilton paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat