Lewis Hamiltonin uran päättymisellä spekuloidaan – Max Verstappen: "Sinun pitäisi ymmärtää"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puhui jo siitä, ettei Lewis Hamiltonin F1-uran jatkuminen olekaan varmaa. Nyt lusikkansa soppaan lyö maailmanmestaruuden Hamiltonin nenän edestä karvaasti vienyt Red Bullin Max Verstappen.

Verstappen saavutti uransa ensimmäisen F1-mestaruuden kauden päätyttyä Abu Dhabissa dramaattisella tavalla. Turva-auto vedettiin sunnuntain kisassa radalta pois viimeiseksi kierrokseksi, ja Verstappen sai tuoreilla renkaillaan mahdollisuuden. Hän ohitti kisaa ennen turva-autoepisodia hallinneen Hamiltonin ja ajoi kisan voittoon sekä maailmanmestaruuteen. Hamilton olisi voitolla juhlinut ennätyksellistä kahdeksatta mestaruutta, mutta joutui tyytymään kitkerästi hopeaan.

Toto Wolff sanoi jo toivovansa todella, että Hamilton jatkaisi uraansa. Brittikuskilla on Mercedeksen kanssa sopimus kahdesta seuraavasta vuodesta.

Verstappen uskoo, että Hamilton jatkaa.

– Voin ymmärtää, ettet ole onnellinen ensimmäisinä muutamina päivinä tuollaisen kisan jälkeen, Verstappen kommentoi The Racen mukaan.

36-vuotiasta brittitähti Hamiltonia 12 vuotta nuorempi alankomaalainen otti opastavan linjan.

– Sinun pitäisi myös ymmärtää, että tämä on loppuviimein kilvanajoa ja tällaisia asioita voi tapahtua.

– Minusta hänen pitäisi katsoa taaksepäin, mitä hän on jo saavuttanut. Sen pitäisi lohduttaa häntä paljon ja sen pitäisi ajaa häntä jatkamaan yrittämään yhä voittaa kahdeksatta mestaruuttaan seuraavana vuonna. En näe mitään syytä luovuttaa tai lopettaa nyt.

Verstappen ilmaisi ymmärtävänsä tuskan menettää mestaruus viimeisellä kierroksella. Hän kuitenkin huomautti, että Hamilton voitti vuonna 2008 mestaruuden viimeisellä kierroksella – Felipe Massan leiri oli tuolloin jo hetken ehtinyt juhlia.

– En ole pahoillani, mutta voin totta kai ymmärtää, että se voi olla hyvin kivuliasta, Verstappen muotoili.

Verstappen kertasi, että kilvanajossa "mitä tahansa voi tapahtua" ja "täytyy vain taistella loppuun saakka".

– Hän voitti myös mestaruuden tuolla tavalla, joten uskon, että hän voi ymmärtää, Verstappen sanoi, vaikkakaan Hamiltonin 2008-mestaruus ollut niin kiistanalainen kuin nyt Verstappenin, kun vain osa kierroksella ohitetuista pääsi kiertämään kärkijoukon ja turva-auton ennen turva-auton pois vetämistä.

Lue myös:

    Uusimmat