Lewis Hamilton vaikeni keskusteluista F1-tuomariston kanssa: "Kaikki mitä siinä huoneessa puhutaan on yksityistä"

F1-mestari Lewis Hamiltonia turhautti vastailla puolitoista viikkoa Venäjän F1-kisan jälkeen kysymyksiin Sotshissa nähdystä tuomarisotkusta.

Paalupaikkamies Hamilton putosi pois voittotaistelusta Venäjän GP:ssä, kun tuomaristo mätkäisi hänelle kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta harjoituslähtöjen tekemisestä väärästä paikasta ennen kisan alkua.

Hamiltonille tuomittiin aluksi myös kaksi rangaistuspistettä, jotka olisivat vieneet hänet lähelle jopa yhden kisa ajokieltoa, mutta lopulta tuomaristo pyyhki pisteet pois rangaistuspäätöksestä nähtyään syyn virheisiin kuljettajan sijaan tiimissä.

Hamilton arvosteli päätöstä tuoreeltaan jo kisan aikana. Kisan jälkeen hän kävi selvittämässä asiaa muun muassa Mika Salon edustaman tuomariston luona, muttei suostunut avaamaan keskusteluita.

– Kaikki, mitä siinä huoneessa puhutaan, on yksityistä, joten en voi sanoa, mitä siellä sanottiin. Voitte varmaan kysyä heiltä, että miksi he muuttivat mieltään, Hamilton tokaisi torstain lehdistötilaisuudessa Saksan Nürburgringillä.

Hamiltonilta riitti kuitenkin ymmärrystä tuomariston alkuperäiselle päätökselle.

– Voisin kuvitella, että heillä on niin paljon meneillään kisan alussa kolarien takia. He heittivät päätöksensä aika nopeasti ilman, että se olisi ollut ihan sataprosenttisen varma. Katsottuaan sitä uudelleen, he totesivat, ettei se ollut ihan oikein, joten he muuttivat sitä.

Sky Sportsin haastattelussa häneltä pyydettiin näkemystä siitä, oliko kyse jälleen yhdestä ylituomaroinnista, joita F1-sarjassa on viime vuosina nähty.

– Minulla ei rehellisesti sanottuna ole paljoa sanottavaa siitä, Hamilton tuskastui.

– Siinä varmaan on kyse tulkinnasta, että mitä mieltä siitä on. Olen keskittynyt vain menemään eteenpäin. Emme voi muuttaa, mitä siellä tapahtui, mutta olen todellakin ottanut siitä opikseni. Varmistamme, ettei se toteudu uudelleen.

– Olen täällä voittaakseni. Keskitymme pääsemään sille tasolle, johon voimme yltää. Näissä oloissa se tulee olemaan todella vaikeaa, joten kaikki keskittyminen on nyt siihen, Hamilton viittasi Eifelin vuoriston koleaan säähän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja