Levitteet 7.9.1999

Toimittaja Kati Nappa

Herkutteletko tarpeeksi leivällä ja muilla viljatuotteilla? Nykysuositusten mukaan hiilihydraattiosuuden (vilja, peruna, kasvikset, hedelmät, marjat) tulisi kasvaa 55-60 %:iin kokonaisenergiasta. Se täyttyy, kun vähennät rasvojen ja proteiinin osuutta.
Herkullinen leipälevite on kevyt ja raikas ja se on helppo sekoittaa ja säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Suosi voin ja jääkaappimargariinin asemesta kevytlevitteitä, rahkaa, raejuustoa, jogurttia , avokadoa, kahvihernetahnaa jne sekoittaessasi erilaisia levitteitä. (ohjeet: Leipätiedotuksen tämän vuotisesta Leipäviikon vihkosesta)

Vihreä savusilakkaleivite


100 g kevytmargariinia tai kevytkasvirasvalevitettä
60 g savusilakkaa tai muuta savukalaa perattuna
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 tl viherpippuria rouhittuna
1 rkl sitruunamehua

Hienonna kala haarukalla. Sekoita muiden ainesten kanssa tasaiseksi levitteeksi. (100 g:ssa 240 kcal)

Aurinkoinen rakuunalevite


100 g margariinia tai kasvirasvalevitettä
150 g keitettyä porkkanaa
tuoretta tai kuivattua rakuunaa
pieni pätkä purjoa hienonnettuna

Sekoita ainekset purjoa lukuunottamatta monitoimikoneessa hienoksi. Lisää hienonnettu purjo. ( 100 g:ssa 290 kcal)

Kurkkusalaattilevite


2 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl sinappista kurkkusalaattia
1 rkl chilikastiketta

Vuoraa kahvisuodatin kostutetulla suodatinpussilla ja suodata jogurtti "kuivemmaksi". Sekoita ainekset haarukalla tasaiseksi levitteeksi. (100 g:ssa 100 kcal)

Lue myös:

    Uusimmat