Levin maailmancupin kisalle vihreää valoa – rinne kuntoon säilötyn lumen ja tykkien avulla

Levillä järjestettävä alppihiihdon maailmancupin osakilpailu on ollut sääolojen takia vaakalaudalla, mutta järjestäjät saivat hyviä uutisia, kun kansainvälinen hiihtoliitto FIS näytti vihreää valoa. 

Levin kisarinteessä on ollut lunta jo viikkojen ajan, mutta ailahtelevien sääolojen takia kisan kohtalo on ollut vaakalaudalla. Kilpailu käydään kuitenkin suunnitellusti 17.18. marraskuuta. 

Rinteeseen säilöttiin keväällä 40 000 kuutiota lumimassaa, joka levitettiin lokakuussa mäkeen. Rinteessä on tällä hetkellä 80 prosenttia säilöttyä lunta ja 20 prosenttia lumitykeillä ammuttua. 

Järjestäjät jäädyttivät Levin Black-rinteen vedellä kovaksi. Rinne pysyy jäisenä yöpakkasten avulla. 

Levin Eturinteessä on jo käynyt harjoittelemassa suomalaisten laskijoiden lisäksi Norjan, Kanadan, Iso-Britannian, Slovakian, Saksan ja Japanin maajoukkueiden kisailijoita. 

Kilpailunjohtaja Petri Tuomikosken mukaan Black-rinne on ollut suojtatuna treeneiltä, koska kisarinnettä säästetään viikonloppua varten. 

– Vaikka rinne on periaatteessa kisavalmis, seuraamme tilanteen kehittymistä päivittäin, Tuomikoski totesi. 

Levin kisaviikonloppu käynnistyy lauantaina kello 11.15 naisten pujottelulla.  Sunnuntaina mieslaskijat starttaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella: kalenterissa avauskisaksi merkitty Söldenin maailmancup peruttiin kaksi viikkoa sitten kovan lumisateen vuoksi.

Levin maailmancupin kisa järjestetään 12. kertaa. 

Lue myös:

    Uusimmat