Leuanvedossa järkyttävän kova taso Jyväskylässä – Maria veti ensimmäisenä naisena yli 50 leukaa

Jyväskylässä järjestetyissä toistoleuanvedon SM-kilpailussa nähtiin lauantaina peräti 13 uutta Suomen ennätystä. Naisten kovimmasta tuloksesta vastasi Maria Kojoukhova, joka veti käsittämättömät 52 hyväksyttyä leukaa.

Hän oli ensimmäinen nainen, joka rikkoi 50 leuan rajapyykin. Naisten sarjojen aikaisempi kaikkien aikojen ennätys oli 46 leukaa, jonka Kojoukhova ja Heli Heikkinen olivat vetäneet.

Alle 50-kiloisten naisten sarjassa kilpaillut 32-vuotias Kojoukhova on suoritukseensa luonnollisesti tyytyväinen.

– Olen vähän häkeltynyt, mutta tosi tyytyväinen. Jännityksellä odotan, jos pystyisin parantamaan tulosta vielä yhdellä toistolla MM-kisassa, Kirkkonummen Veikkolassa asusteleva Kojoukhova kertoo Suomen Leuanveto ry:n tiedotteessa.

Miesten kovimmasta tuloksesta vastasi 33-vuotias salolainen palomies Joonas Mäkipelto. Hän veti miesten sarjojen kaikkien aikojen kovimman tuloksen, joka oli 67 hyväksyttyä leukaa. Hänen omissa nimissään ollut aikaisempi ennätys parantui yhdellä toistolla.

80-kiloisten sarjassa kilpaillut Mäkipelto kuvailee suoritustaan aika lailla täydelliseksi.

– Tämä oli paras mahdollinen päivä, mikä voi olla. 70 ei mennyt vielä rikki, mikä oli tavoite, mutta täytyy olla tyytyväinen. Kokeillaan sitten MM-kisassa saada se 70 leukaa, jota mä olen jo pari vuotta jahdannut, Mäkipelto kertoo.

Toistoleuanvedon ja lisäpainoleuanvedon MM-kisat järjestetään Helsingissä ensi tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat