Lettutaikina: Savukalatäyte ja Marianne Marjatäyte

Ei kesää ilman lettukestejä. Tee iso lettutaikina, kutsu vieraita kylään ja tarjoile heille maistuvia lettuja suolaisella savukalatäytteellä ja jälkiruoaksi raikkaalla Marianne Marjatäytteellä.

Lettutaikina

Taikinasta tulee 7-8 isoa lettua, pienempiä 20-30

2 munaa
5 dl maitoa tai maitojuomaa
2,5 dl Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja, osa voi olla Ohra- tai Tattarijauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl voisulaa tai öljyä

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Tai vielä helpommin:

1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
0,5 l vettä

Vispaa lettu- ja vohvelijauhot veteen tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa, ainakin valurautapannulla.

Savukalatäyte:

400 g savustettua kalaa perattuna
n. 2 kesäsipulia varsineen
2 dl pehmeää raejuustoa
100 g kevyttä sitruunatuorejuustoa tai yrttirahkaa
0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä
0,5 tl sitruunapippuria

Pilko kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen kanssa tai täytteenä.

Marianne Marjatäyte:

1 tlk vaahtoutuvaa mansikkakermaa tai kermaa
2 tl sitruunamehua
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
150 g Marianne-rouhetta

Lisäksi: mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut täytevaahdon ainekset. Tarjoile lettujen kanssa tai täytä letut vaahdolla ja marjoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat