Mainos

Lemmikinomistajien huoli kuultu! Sovellus varoittaa lähialueen käärmeistä, lasinsiruista ja myrkyistä

Lemmikkejä lenkeillä vaanivat vaarat voi nyt kirjata älypuhelinsovellukseen.

Lemmikinomistajien huoli lenkkireittien varrelta löytyvistä rikotuista pulloista tai myrkytetyistä lihapullista on harmillisen aiheellista. Usein esimerkiksi myrkkylöydöistä varoitetaan lähialueen omissa Facebook-ryhmissä, mutta nyt varoittamiselle on kehitetty myös oma sovelluksensa.

Suomalaiskeksintö Paw Map -sovellus välittää käyttäjilleen tarkkoja tietoja lähiympäristön vaanivista vaaroista. Sovelluksen käyttäjä voi tehdä kartalle sekä itse merkintöjä että lukea muiden havaintoja omien lenkkipolkujen varsilta. Havaintojen kirjaaminen käy napauttamalla kartalta oikeaa kohtaa ja merkkaamalla sen sopivalla varoitussymbolilla.

Sovellus käyttää avuksi sijaintitietoja. Karttanäkymä näyttää kolmella erilaisella merkillä lähialueen vaarat: yksi varoittaa käärmeistä, yksi myrkyistä ja yhtä voi käyttää esimerkiksi lasinsiruista varoittamiseen.

Lisäksi varoituksissa näkyvät sekä päivämäärä että kellonaika, jolloin havainto on kirjattu.

Lemmikinomistajille sovellus on oiva, sillä sinne on mahdollista koota runsaasti tietoa lähialueen vaaroista, jotka saattavat uhata omaa lemmikkiä. Havaintojen kirjaaminen käy myös nopeasti, jolloin sen voi tehdä vaikka suoraan lenkiltä.

Sovellus on ilmainen ja ladattavissa Google Playn sekä Applen sovelluskaupoista. Paw Mapin takana on Make Helsinki, joka kehitti sovelluksen lääkeyhtiö Orion Pharmalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.