Leikkeitä leivän päälle

Kuluttajat laittavat mielellään leipänsä päälle lihaleikkeleitä, koska ne ovat hyvänmakuisia ja ruokaisia. Vastaavasti leikkeleiden heikkoutena nähdään niiden vaihteleva laatu sekä huono säilyvyys. Juustoa leivänpäällisenä puolustaa sen sisältämä kalsium, mutta heikkoutena kuluttajat pitävät rasvaisuutta.

Nämä tiedot käyvät ilmi Suomen Gallup Elintarviketiedon keväällä 2003 tekemästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin erityisesti lihaleikkeileiden ja juuston käyttöä leivänpäällisinä. Tutkimuksen teettivät Lihalehti ja Valio Oy.

Kuluttajaryhmien välillä eroja

Tutkimus toteutettiin kolmessa keskusteluryhmässä, joissa oli yhteensä 28 pääkaupunkiseutulaista keskustelijaa. Yhdessä ryhmässä oli omassa taloudessa asuvia nuoria, joilla ei ole omia lapsia. Toisessa ryhmässä oli lapsiperheiden edustajia ja kolmannessa vastaajia aikuistalouksista, joissa ei enää asu lapsia.

Tutkimuksessa havaittiin eroavaisuuksia sekä ryhmien että myös sukupuolten välillä. Esimerkiksi lapsiperheitä ja aikuistalouksia edustavat miehet eivät juuri löytäneet lihaleikkeleistä huonoa sanottavaa, kun taas molempien ryhmien naisten vastauksissa esille nousivat sekä lisäaineet että korkea hinta. Juustosta nuoret naiset totesivat, että huonona puolena on sen "addiktoivuus" eli että sitä on pakko saada. Naisten vastauksissa tuli miehiä useammin myös maininta kalsiumista juuston vahvuutena.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja