Leijonilla ja MM-kisoilla ennennäkemätön kiinnostus

Sunnuntaina päättyneet jääkiekon MM-kisat olivat menestys niin katsojaluvuissa kuin Leijonien sijoituksellakin mitattuna. Leijonien nousujohteinen turnaus palkittiin hopeamitalilla, ja finaalin katsojamäärä nousi huippulukemiin tuoden uuden katsojaennätyksen MTV:n kisalähetyksille.

Suomen ottelut maksukanavilla saivat lähes viidenneksen enemmän yleisöä kuin edellisvuonna. Myös MTV.fissä rikottiin kaikkien aikojen ennätyksiä. Finaali oli katsotuin MTV:n kanavilla vuosina 2012–2014 nähdyistä MM-jääkiekko-otteluista.

Keskikatsojamäärä MTV3 ja MTV Sport 1 -kanavilla yhteensä oli 1 830 000 (MTV3: 1 458 000, MTV Sport 1: 372 000). Parhaalla vartilla (22.15-22.30) keskikatsojamäärä nousi yli 2,2 miljoonaan. Kaiken kaikkiaan loppuottelua seurasi yhteensä yli 2,8 miljoonaa suomalaista. MM-kisaohjelmia MTV:n kanavilla kisojen aikana 9.–25.5. seurasi yhteensä 4,1 miljoonaa suomalaista.

MM-kisat olivat yleisömenestys erityisesti MTV:n maksullisten lähetysten osalta. MTV Sport 1 -kanava ylsi finaalissa kaikkien aikojen katsojaennätykseen huimalla 372 000 katsojalla (keskikatsojamäärä). Kanavan katselu nousi selvästi viime keväästä.

MM-sisältöä (64 ottelun lisäksi MM-uutiset ja muu oheisohjelmisto) seurasi MTV:n maksu-tv-kanavilla kaikkiaan yli miljoona suomalaista. Viikolla 21 kanava kipusi ennätykseen lähes 1,2 miljoonalla viikkokatsojalla.

- Maksukanavien katselumenestys on kisojemme suurin onnistuminen. MM-kisat on vuoden suurin urheilutapahtuma, johon panostamme valtavasti sisällöllisesti, ja katsojat ovat todistaneet että se kannattaa. Kokonaisvaltainen, ympärivuorokautinen MM-kisatuotteemme on löytänyt tiensä suomalaisten kiekkofanien koteihin ja sydämiin, MTV:n internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen iloitsee.

MM-kisat olivat huikea päätös MTV Sport Maratonille, jonka aikana MTV Totalilla nähtiin yli 166 suoraa urheilutapahtumaa. 35 päivän aikana urheilunnälkäiselle kansalle tarjottiin urheiluelämyksiä mm. U18-MM-kisojen, F1:n, UEFA Champions Leaguen ja Englannin Valioliigan ratkaisujen, Timanttiliigan, tenniksen ja UFC:n muodossa. MTV Sport Maratonin lähetyksiä seurasi 17.4.–25.5. välisenä aikana 1,35 miljoonaa suomalaista.

Suomalaisten kiinnostus MM-kisoja ja Leijonia kohtaan näkyy myös MTV.fin korkeissa kävijämäärissä. Aikaisempi kävijäennätys rikottiin koko MTV.fi-portaalissa kaksi kertaa kisojen aikana. Uusi ennätys on 2,35 miljoonaa eri viikkokävijää.

Lue myös:

    Uusimmat