Leijonien tähtitriolta hurja startti – tehot 3+0 iskenyt Sakari Manninen jakoi herkullisen väläyttelyn

Mertaranta&Sihvonen paaluttavat olympiakiekon puheenaiheet: Leijonien haastajat, naisten kasvojenpesu 21:05
Mertaranta & Sihvonen paaluttavat olympiakiekon puheenaiheet: Leijonien haastajat, naisten kasvojenpesu

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avasi olympiaturnauksen tyylillä, kun se kaatoi torstain kohtaamisessa Slovakian 6–2. Leijonien avainhahmona toimi tähtinimi Sakari Manninen, joka naulasi hattutempun.

Manniselle torstai oli yhtä juhlaa, sillä hän vietti 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Se sai maukkaan kruunun, kun hän naputti kolme maalia Slovakian verkkoon.

– Pääsin hyviltä paikoilta naulaamaan. Kaksi läpiajoa, molemmista sisään. Sitten vielä riisto, kahdella nollaa vastaan ja Teemulta (Hartikainen) hieno syöttö. Tehokkuus oli kunnossa, Manninen mietti pelin jälkeen TV5:llä.

Manninen ei ehdi paljoa syntymäpäiväänsä juhlistamaan, sillä Suomen miesten olympiaturnaus jatkuu heti perjantaina kamppailulla Latviaa vastaan. Vaikka Leijonien avaus oli tuloksellisesti enemmän kuin onnistunut, ei itse pelisuoritus ollut vielä lähelläkään huippua.

Voiton tukipilarina toimi Suomen tähtitrio, Mannisen johtama ykkösketju. Seurajoukkuetasolla Ufaa edustavat Manninen, Hartikainen ja Markus Granlund muodostavat Leijonien keihäänkärjen Pekingin talviolympialaisissa. Kolmikko on pelannut yhdessä jo lähes kahden kauden ajan. Keskinäinen kemia näkyi heti olympiakaukalossa, kun kolmikko piti ajoittain Slovakiaa täysin pilkkanaan.

– Meillä on vapauksia toteuttaa omaa peliämme. Tässä joukkueessa on hieno pelata, ketjun härkämäinen hyökkääjä Hartikainen mietti.

Hattutemppumies Manninen jakoi maukkaan väläyttelyn ottelun jälkeen. Mannisen mukaan Suomen ykkösketjulta voidaan nähdä vieläkin parempia otteita.

– Esimerkiksi pienen viiveen kun jauhaa pois, niin saamme nopeutettua peliämme. Sitä kautta se lähtee, Manninen sanoi jatkoa ajatellen.

Lue myös:

    Uusimmat