Leijonat murskaavana olympia-avauksessaan – Sakari Manninen täräytti hattutempun

Mertaranta&Sihvonen paaluttavat olympiakiekon puheenaiheet: Leijonien haastajat, naisten kasvojenpesu 21:05
Mertaranta & Sihvonen paaluttavat olympiakiekon puheenaiheet: Leijonien haastajat, naisten kasvojenpesu

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti terävästi olympiaturnauksen, kun se murskasi Slovakian 6–2. Suomen avainhahmona toimi Sakari Manninen, joka iski kolme maalia.

Leijonien osalta torstain Slovakia-ottelu alkoi nihkeästi, kun SM-liigaseura TPS:n 17-vuotias hyökkääjä Juraj Slafkovsky naulasi kiekon Suomen maalin ylänurkkaan.

Vaakakuppi keikahti erän puolessa välissä. Ensin Sakari Manninen naulasi läpiajosta tasoituksen. Tätä seurasi Harri Pesosen komea sommittelumaali.

Pesosen osumassa alustajana toiminut Miro Aaltonen vastasi puolestaan 3–1-maalista.

Leijonien johto kasvoi toisen erän puolessa välissä, kun Manninen karkasi uudelleen läpiajoon. Kiekko myös tälläkin kertaa verkon perukoille.

Slovakia kavensi hetkeä myöhemmin, kun Slafkovsky naulasi pelin toisen maalinsa.

Suomi aloitti kolmannen erän terävästi, kun Teemu Hartikainen karvasi kiekon Slovakian puolustukselta. Kiekko Manniselle, joka iski jo illan kolmannen maalinsa.

Leijonien johto kasvoi vielä yhdellä maalilla, kun Miro Aaltonen naulasi ylivoimalla kiekon tolpan kautta sisään.

Suomen turnaus jatkuu perjantaina ottelulla Latviaa vastaan. Kiekko tippuu jäähän Suomen aikaan kello 15.10.