Leijonien seuraava vastustaja antoi myrskyvaroituksen – tajuton temppu sai pelaajat sekaisin: "Mahdoton uskoa"

Kanadan MM-joukkueen kopissa sarkasmia ilmassa hämmentävän Itävalta-voiton jälkeen 0:30
Kanadan MM-joukkueen kopissa sarkasmia ilmassa hämmentävän Itävalta-voiton jälkeen.

Itävalta jysäytti tiistaina melkoisen jymypaukun, kun se nousi kolmannessa erässä viiden maalin takaa tasoihin jääkiekon MM-kisoissa Kanadaa vastaan pelatussa ottelussa.

Kanada johti kahden erän jälkeen ottelua maalein 6-1 ja oli marssimassa kohti tylyä murskavoittoa. Päätöserässä tapahtui kuitenkin jotain ihmeellistä.

Itävallan peli loksahti kuin taikaiskusta kohdalleen ja joukkue alkoi kuroa maali maalilta hallitsevan maailmanmestarin johtoa umpeen. Täysin uskomaton kiri huipentui 49 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun Marco Rossi venytti pelin jatkoajalle.

Tätä pidemmälle Itävalta ei pystynyt ihmettään viemään ja Kanada voitti ottelun John Tavaresin maalilla.

Tappiosta huolimatta Itävallan joukkue oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Kahden erän jälkeen kukaan tässä maailmassa ei enää uskonut meihin. Se on hullua. En voi saa pyyhittyä tätä hymyä kasvoiltani, kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Dominik Zwerger iloitsee Kronen Zeitungille.

NHL:ssä pelaava Rossi toisteli joukkuetoverinsa sanoja.

– Kahden erän jälkeen tähän oli vaikea – itse asiassa mahdoton uskoa. Yhtäkkiä aloimme tehdä maaleja. Kun peli oli 3–6 ja 4–6 aloimme uskoa. Tietysti meillä oli myös onnea. Emme ikinä unohda tätä peliä, Rossi hekumoi.

Itävallan päävalmentaja Roger Bader kertoo yrittäneensä vain rauhoitella joukkuettaan pelin toisella erätauolla ja saada joukkueensa nauttimaan pelistä.

Viiden maalin ilotulitus tuli kuitenkin 59-vuotiaalle konkariluotsille täysin puskista.

– Uskomaton kolmas erä. Kukaan ei odottanut tätä. Sanoin joukkueelleni toisella erätauolla, että meidän pitäisi vain nauttia pelistä. Pelaamme hallitsevaa maailmanmestaria vastaan yli 10 000 katsojan edessä, joten nauttikaa. Yritetään pelata hyvä viimeinen erä, mutta en odottanut tällaista, Bader hehkuttaa TSN:n haastattelussa.

– Olen ollut valmentajana 30 vuotta ja kokenut hulluja otteluita. Tässä oli todellista euforiaa. Viiden maalin eron kurominen Kanadaa vastaan kolmannessa erässä, sitä on vaikea päihittää, Bader totesi Kronen Zeitungille.

Itävallan turnaus jatkuu torstaina, kun se saa vastaansa Leijonat.

Lue myös:

    Uusimmat