Leijonien sankari Mikael Granlund koki pieniä sopeutumishaasteita alkulämmittelyissä – "Heitin yhdet rallit"

Mikael Granlund nousi välittömästi Leijonien sankariksi, kun hän iski voittomaalin Latvian verkkoon. Laitahyökkääjänä pelannut Granlund joutui hakemaan hetken tuntumaa uuteen rooliinsa alkulämmittelyissä.

Aikaero ei näkynyt lauantaina NHL:n pudotuspeleistä pikatahdilla Leijonien MM-joukkueeseen hypänneen Granlundin kintereissä, kun taitava suomalaishyökkääjä iski heti ensimmäisessä ottelussaan pöytään tehot 1+1.

Latvia oli läpi ottelun piikki Leijonien lihassa, mutta Granlund ratkaisi 2-1-voiton Suomelle ottelun päätösminuuteilla.

– Kärsivällisiä piti olla. Ei varmaan ihan meidän paras peli, mutta kaikki kunnia Latvialle. He puolustivat tosi hyvin ja olivat tosi vaarallisia vastahyökkäyksissä. Pysyimme kärsivällisinä ja löysimme keinon voittaa. Tämä joukkue pystyy voittamaan näitä maalin pelejä. Se kertoo, että tässä on voimaa, Granlund summasi ottelua.

Granlund muodosti ottelussa Leijonien ykkösketjun yhdessä Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa. NHL:ssä tällä kaudella keskushyökkääjänä pelannut Granlund hyppäsi Leijonissa laitahyökkääjän tontille, joka vaati alkulämmittelyissä hieman totuttelua.

– Ihan hyvin se meni. Olen pelannut ennenkin. Alkulämmöissä oli vaikea kääntyä sinne suuntaan laiturikäännöstä. Heitin yhdet rallit. Muuten se meni ihan ok. Kyllä se tulee ihan luonnostaan, Granlund myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat