Leijonien puolivälierävastus selvillä!

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa Sveitsin Pekingin talviolympialaisten puolivälierissä. Sveitsi aiheutti pudotuspelien karsinnassa järkytyksen Tshekille maalein 4-2.

Tshekki meni ottelussa 1-0-johtoon Lukossa viime kaudella kiekkoilleen Lukas Klokin osuttua avauserän puolivälissä.

Sveitsi kuitenkin vastasi tehokkaasti, kun Andres Ambühl ja Killian Mottet heiluttivat verkkoa vain 13 sekunnin välein.

Käkikellot alkoivat soida Tshekille, kun Denis Malgin lisäsi Sveitsin johdon 3-1:een toisessa erässä. Viisi minuuttia ennen loppua tullut puolustaja Raphael Diazin 4-1-maali vaikutti lopulliselta kuoliniskulta, mutta Roman Cervenka onnistui vielä kaventamaan Tshekille lukemiin 2-4.

Tshekille putoaminen olympia- tai MM-kisojen kahdeksan parhaan joukosta on sen historian ensimmäinen koko Tshekkoslovakian aika mukaan lukien.

Suomen ja Sveitsin välinen puolivälierä pelataan Pekingissä huomenna keskiviikkona kello 10.40.

Keskiviikkoaamun ensimmäisissä puolivälierissä kohtaavat USA ja Slovakia sekä Venäjä ja Tanska. Neljäs pari varmistuu, kun tiistain viimeisen karsintaottelun Kanada-Kiina voittaja asettuu Ruotsia vastaan.