Ruotsin tähtivahdilla huimat tilastot Leijonia vastaan – Suomen työmyyrä ei kavahda kokeneen kiekkolegendan kohtaamista: "Se on vain historiaa"

Ruotsin tähtimaalivahti Henrik Lundqvist on osoittautunut Leijonille hankalaksi ohitettavaksi aina, kun joukkueet ovat arvokisoissa kohdanneet. Vakuuttavat tilastot eivät kuitenkaan pelästytä suomalaiskaksikko Jani Hakanpäätä ja Juhani Tyrväistä.

Lundqvist on kantanut MM-kisoissa Ruotsin ykköstorjujan viittaa. 37-vuotias maalivahtilegenda on juhlinut maajoukkue urallaan niin olympiakultaa kuin maailmanmestaruuttakin. Arvokisoissa Lundqvist on ollut Leijonille vaikea ohitettava.

Lundqvist on kohdannut Suomen arvokisoissa seitsemän kertaa. Ruotsi on poistunut kyseisistä otteluista voittajana peräti kuudesti. Yhden kerran ottelu on päättynyt tasapeliin. Suomi ei ole onnistunut voittamaan Ruotsia vielä kertaakaan Lundqvistin vahtivuorolla. Vakuuttavat tilastot eivät kuitenkaan pelästytä suomalaispelaajia.

– Se on vain historiaa. Ne ovat tietty vahvoja tilastoja, mutta Lundqvist ei ole ikinä kohdannut meidän joukkuettamme, Juhani Tyrväinen painottaa Expressenin mukaan.

Myös Jani Hakanpäällä on selkeä resepti konkarivahdin ohittamiseen.

– Paljon liikennettä maalin eteen ja nopeita laukauksia. Hän on tietysti erittäin tärkeä Ruotsille. Lundqvist ei ainoastaan ole erittäin hyvä maalivahti, vaan ymmärtääkseni myös mahtava johtaja, Hakanpää toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat