Leijonat jäi Venäjän jalkoihin jättistadionilla – näin ottelu eteni

Euro Hockey Tourin Venäjän turnaus päättyi tänään sunnuntaina isäntämaan ja Suomen väliseen kohtaamiseen. MTV Sport seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Venäjä – Suomi, seuranta:

3. erä

60.00: Venäjä lopulta selvästi Suomea parempi Pietarin ulkoilmaottelussa. Lopputulos: 5-0, isäntien hyväksi.

59. min: Leijonien kirivaihde olematon. Venäjä marssimassa selvään voittoon.

57. min: Venäjä yrittää nyt pelata nollapeliä maalivahti Shestyorkinille.

54.39: MAALI! Venäjä 5-0-johtoon. Asialla Grigorenko, joka pääsee iskemään riparin sisään aivan Suomen maalivahdin Ortion nokan edestä.

53. min: Leijonilta hyvää ylivoimaa, mutta ei kavennusosumia.

50.12 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa, kun Venäjältä Plotnikov rangaistusaitioon koukkaamisesta.

46. min: Leijonat saanut otetta. Ykkösketju Peltolan ja Junttilan johdolla vyöryää Venäjän päätyyn. Suomen maalihanat yhä aukaisematta.

42. min: Kolmannen erän alku Venäjän merkeissä. Suomen maalilla Ortiota testataan.

Kello 17.54: Kolmas erä käyntiin. Leijonilla hirveä vuori kiivettävänä. Toisaalta nyt haussa on positiivinen lopetus turnaukselle.

2. erä

40.00: Synkkä erä Leijonille. Venäjä latoi kolme maalia ja etumatka on melkoinen. 4-0. Kahden erän jälkeen vedot Venäjälle 17-14.

39. min: Venäjä luo jälleen nipun maalipaikkoja. Leijonilla nyt jopa tuuria mukana, eikä kolmas ylivoimaosuma synny.

37.10 JÄÄHY! Ja lisää vaikeuksia Leijonille. Hakanpää jäähylle kiinnipitämisestä. Venäjällä jo kaksi ylivoimamaalia toiseen erään.

37. min: Vaikeaa on. Leijonilla yritys päällä, mutta Venäjä puolustaa sitoutuneesti. Maalipaikkoja ei tipu.

33. min: Leijonilta ihan kohtuullinen ylivoima, mutta ei kavennusmaaleja. Venäjä edelleen pitkällä etumatkalla.

30.21 JÄÄHY! Suomelle ylivoimaa. Venäjän puolustaja Pedan jäähyaitioon, syy kiinnipitäminen.

30.10 MAALI! Herranen aika. Venäjä ja 4-0. Nyt asialla puolustaja Gavrikov. Toinen erä on ollut täysin kotijoukkueen.

29.25 MAALI! Venäjä osuu taas ylivoimalla. 3-0. Maalintekijänä puolustaja Nesterov. Loistava kuti viivalta ja Sallinen välissä maskissa.

28.43 JÄÄHY! Venäjä taas ylivoimalle. Tappara-hyökkääjä Ojamäki boxiin huitomisesta.

28. min: Vahvaa Venäjän hallintaa koko erän alku. Leijonat vaikeuksissa.

25.28 MAALI! Venäjä ja 2-0. Puolustaja Tokranov pääsee tykittämään Plotnikovin ja Gusevin liikuttelun jälkeen. Pieni nousu viivasta ja Tokranovin kuti tärähtää ohi Leijona-vahdin Ortion.

25.16 JÄÄHY! Venäjälle lisää ylivoimaa, kun Suomella liikaa pelaajia kentällä. Partanen kärsii kaksiminuuttisen.

24. min: Venäjän merkeissä erän alku. Kotijoukkue painaaa hyökkäyksiä Leijonien maalivahdin Ortion maalille. Ortiolta myös pientä sekkailua, mutta ei takaiskuja.

Kello 16.57: Toinen erä käynnissä. Venäjä johtaa 1-0.

1. erä

20.00: Suomelle harmittava takaisku aivan erän loppuun. Leijonilla peli oli varsin hyvin hallussa, mutta pieni paniikki ja takamatkalle. Suomelle laukaukset maalia kohden 11-7. Molemmille yksi ylivoima.

19.00 MAALI! Venäjä 1-0-johtoon. Asialla kotijoukkueen isoihin tähtiin kuuluva Kaprizov, joka pääsee latomaan kiekon verkkoon toisen aloituskaaren kohdalta. Grigorenkolta pieni rystysyöttö ja Kaprizov tällää suoraan syötöstä lähes tyhjään maaliin.

18. min: Suomen näkyvin ketju on ollut kakkosvitja, Rajalan, Kalapudaksen ja Puustisen johdolla. Rajala on päässyt jo useisiin tekopaikkoihin.

16. min: Seesteisempi vaihe käynnissä. Venäjä ei meinaa päästä Suomen tiiviin rintaman läpi.

12. min: Suomi selvittää ensimmäisen alivoimansa. Venäjälle ei yhtään hyvää paikkaa.

10. min: Suomelle hyvä paikka alivoimalla. Junttila ja Virtanen nostavat hyökkäystä ja Virtanen pääsee nousemaan maalille. Tilanne kuitenkin yhä 0-0.

9.17: JÄÄHY! Suomelta Hakulinen rangaistusaitioon, syynä kiinnipitäminen.

8. min: Leijonien kakkosketju Rajala-Kalapudas-Puustinen painaa peliä Venäjän päätyyn. Ketjusta Puustinen on tällä hetkellä KHL:n maalipörssin jaetulla kärkipaikalla. Hän ja Rajala iskivät maalin mieheen torstaina Tshekkiä vastaan.

4. min: Suomen ylivoima jää vaisuksi, vaikka valkopaitainen vierasjoukkue hallitseekin kenttätapahtumia.

00.31: JÄÄHY! Suomelle heti ylivoimaa. Venäjältä puolustaja Yelesin boxiin, syynä huitominen.

Kello 16.05: Kiekko jäässä. Ensimmäinen erä käynnissä.

----------------------------------------------------------

Kello 16.04: Lehtereillä varsin hyvin porukkaa. Tämän illan pelissä tehdään Venäjän uusi katsojaennätys. Aivan täysin ulkoilmaottelusta ei voi puhua, sillä Pietarissa katto on kiinni ottelun ajan.

Kello 15.59: Joukkueet jäällä. Kansallislaulut käynnissä.

Kello 15.48: Venäjä osoitti vaarallisuutensa lauantaina, kun se kaatoi Tshekin peräti lukemin 7-2. Tätä ennen Venäjä kaatoi torstaina Ruotsin voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Sunnuntaina Suomi ja Venäjä ratkovat turnausvoiton keskenään.

Kello 15.47: Leijonien osalta Venäjän EHT-turnaus alkoi juhlavissa merkeissä, kun torstain Tshekki-ottelun alla Timo Jutilan maajoukkuepaitajäädytettiin ja nostettiin kattoon.

Kello 15.45: Alkukauden EHT-turnauksissa Leijonien johto on kokeillut paljon uusia kasvoja. Kaiken keskellä Suomi on pelannut välillä jopa yllättävän hyvää jääkiekkoa.

Kello 15.33: Venäjän kokoonpanossa taitoa riittää. Kovimmat tähdet ovat Pietarin SKA:n hyökkääjä Nikita Gusev ja Moskovan TsSKA:n tähdet Kirill Kaprizov ja Mihail Grigorenko.