Timo Jutilan yllättävä ele sai tshekkivieraat hymyilemään – seremoniassa kova kattaus suomalaislegendoja

Torstaina Tampereella Hakametsän jäähallissa juhlistettiin Timo Jutilaa, jonka maajoukkuepaita jäädytettiin ja nostettiin hallin kattoon. Jutila piti huumoria täynnä olleen puheen, jossa hän kunnioitti monia eri tahoja, myös monin eri kielin.

Tilaisuudessa paikalla oli kova kattaus suomalaisen jääkiekkoilun isoja legendoja. Puhetta seurasivat läheltä muun muassa Jari Kurri, Janne Ojanen, Teppo Numminen, Jere Lehtinen, Raimo Helminen, Curt Lindström, Rauno Korpi ja Kalervo Kummola.

Jutilan saapuessa jäälle Hakametsän jäähallin yleisö osoitti suosiota seisaaltaan.

Tilaisuudessa Jutilaa ennen juhlapuheen piti vuoden 1995 MM-kultajoukkueen joukkuejohtaja Hexi Riihiranta, joka jakoi muun muassa muistoja Jutilan uran varrelta.

– Olit aina tuki uusille pelaajille. Autoit aina heitä tulemaan mukaan maajoukkueympyröihin, Riihiranta kehui Jutilaa.

– Jos eteen tuli vaikeuksia, selvisimme niistä aina itkien tai nauraen. Jääkiekkoliiton, johtoryhmien ja joukkueiden puolesta, haluan kiittää vuosia kestäneestä yhteistyöstä. We love Juti, Riihiranta päätti kiitokset hienolla tavalla.

Jutila itse aloitti oman puheensa vitsillä, jonka hän suuntasi marraskuun Karjala-turnauksessa samaan eleen saaneen Kimmo Timosen suuntaan.

– Jos hänen puhe kesti 40 minuuttia, tämä kestää tunnin, Jutila murjaisi, aiheuttaen naurua Hakametsässä.

Jutila muisti puheensa aikana yksi kerrallaan paikalla olleita ystäviään ja läheisiä.

Osansa saivat muun muassa isot tamperelaisen jääkiekkoilun legendat, Teppo Numminen ja Raimo Helminen.

– Raipe, olet ollut aina vaikea… vastustaja, Jutila nauratti yleisöä ja kiitti Helmistä yhteisistä maajoukkuevuosista.

– Teppo, pakkien pakki. Jos et olisi lähtenyt NHL:ään, sinulla olisi 23 Suomen mestaruutta, Jutila heitti ja keräsi suuret taputukset.

Omat kiitokset Jutila antoi myös ruotsiksi kevään 1995 MM-kultajoukkueen päävalmentajalle Curt "Curre" Lindströmille ruotsiksi. Lindström kuunteli puhetta tunteikkaana lähietäisyydeltä.

Tilaisuudessa paikalle oli tuotu kyseisen kevään MM-pokaali.

– Se oli fantastinen ryhmä, siinä oli fantastinen henki. Kun 23 henkeä päättää, että tehdään niin kuin johtoryhmä sanoo, silloin lopputulos on maailmanmestaruus. Poika on tässä, Jutila kurotti kohti pokaalia.

Puheen lopussa Jutila pääsi yllättämään. Illan juhlakalu veti pitkät kiitokset Leijonien illan vastustajalle Tshekille, jonka valmennus seurasi paikan päältä tilaisuutta.

Jutilan ele aiheutti leveää hymyilyä Tshekin vaihtopenkin takana.

Tämän jälkeen Jutila päätti puheen ytimekkäästi.

– Olen erittäin ylpeä, että olen suomalainen. Kiitos. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja