Lehtiväite: Boris Johnson sanoi näkevänsä mieluummin tuhansien ruumiiden kasautuvan kuin koronasulun – pääministeri kiistää

Pääministerin asema on tukaloitunut myös muiden viranhoidosta esitettyjen väitteiden vuoksi.

Britanniassa paine pääministeri Boris Johnsonia kohtaan on kasvanut entisestään sen jälkeen kun Daily Mail uutisoi pääministerin väitetyistä kovasanaisista koronakommenteista.

Lehden mukaan pääministeri oli sanonut, että näkisi mieluummin tuhansien ruumiiden kasautuvan kuin asettaisi maahan kolmannen koronasulun.

Sekä Johnson että hallituslähteet kiistivät jyrkästi kommentin, mutta myöhemmin myös yleisradioyhtiö BBC kertoi omiin lähteisiinsä viitaten, että Johnson olisi todellakin lokakuussa ennen toisen koronasulun alkamista sanonut näin.

Johnson kiisti asian jälleen maanantaina. Sen sijaan hän muistutti, että koronasulut ovat toimineet.

– Kansalaiset haluavat hallituksen varmistavan, että koronasulku toimii, ja se on toiminut, pääministeri sanoi.

Puolustusministeri Ben Wallace sanoi väitteen olevan perätön ja "käytännössä kaikkien kategorisesti kieltäneen" sen. Wallace kertoi Sky Newsille, että niin pääministeri kuin muukin hallitus ovat olleet täysin keskittyneitä vastaamaan koronaviruspandemiaan.

Oppositio vaatii tutkimaan väitteet

Johnsoniin on kohdistunut kovaa arvostelua myös koronaviruspandemian hoitamisesta. Britannia on yksi viruksesta eniten kärsineistä maista.

Keskustelunaiheiksi ovat nousseet myös pääministerin arvostelukyky ja integriteetti. Viime viikkoina esiin on tullut väitteitä esimerkiksi sopimattomasta lobbaamisesta ja virka-aseman väärinkäytöstä.

Opposition työväenpuolue on vaatinut pikaista tutkintaa Johnsonin toiminnasta. Skotlannin kansallispuolue SNP meni vieläkin pidemmälle: SNP:n ryhmää Britannian parlamentissa johtavan Ian Blackford tviittasi, että jos väitteet pitävät paikkansa, Johnsonin on erottava.

Lue myös:

    Uusimmat