Lehti: Valtteri Bottaksesta karu väite Sauberin sisäpiiristä

Tulosruutu: Max Verstappen voitti Espanjan GP:n, Valtteri Bottaksella vaikeaa

Sauberin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli jälleen vaikeuksissa, kun F1-kausi jatkui Espanjan Barcelonassa. Sveitsiläislehti Blick jakaa verkkosivuillaan sangen tylyn paljastuksen Bottakseen liittyen.

Bottas lähti varsin hyvistä asetelmista sunnuntain kisaan, kun hän oli lauantain aika-ajossa 12:s. Kyseinen onnistuminen mureni kuitenkin nopeasti, kun Bottas tipahti kisan alkuhetkillä pari pykälää alaspäin.

Bottas oli lopulta maalissa 16:s. Hän jäi muun muassa tallikaverinsa Guanyu Zhou'n taakse (13:s).

Bottaksella tuttu ongelma nosti taas päätään: lähtö meni reisille.

Taas kerran.

Tähän aiheeseen liittyen Blickin toimittaja Roger Benoit jakoi karun paljastuksen suoraan Barcelonan F1-varikolta.

– Juuri ennen kisan alkua Blick kuuli räväkän näkemyksen Sauberin sisäpiiristä. ”Bottas pelkää startteja, hän on liian varovainen!” Benoit kertoi rujosta viestistä.

Benoit jakoi perään tiukan huomion kaudelta 2023.

– Viimeisten yhdeksän kisan aikana hän menetti 45 sijaa pelkästään ensimmäisten kierrosten yhteydessä, Benoit kirjoitti.

Todellisuudessa Bottas tippui mainittujen kisojen lähdöissä yhteensä 15 sijaa alaspäin. Näistä valtaosa tuli Las Vegasissa, missä Bottas tipahti seitsemänneltä sijalta viimeiseksi.

Bottaksen Sauber-tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä tallin kuljettajakokoonpanoa ollaan laittamassa uuteen uskoon. Sauber vahvisti jo aiemmin, että kokenut saksalaiskuski Nico Hülkenberg siirtyy ensi kaudella tallin riveihin.

Sauberin F1-tiimi muuttaa piakkoin muotoaan, kun saksalainen autojätti Audi ottaa tallin operatiivisen toiminnan haltuunsa. Audi alkaa myös valmistaa omia moottoreitaan. Tämä muutos tapahtuu kaudelle 2026.

Artikkelia muokattu 26.6. kello 20.10. – Benoitin esittämien väitteiden alle lisätty tarkennus.

Lue myös:

    Uusimmat