Mainos

Lehmä lensi! Miina Äkkijyrkän "maailmaa kiertänyt" nelimetrinen peltinauta pystytettiin Tampereelle

6:14

Taiteilija Miina Äkkijyrkän lehmätaideteos siirrettiin tänään nosturilla Tampereen Väinö Linnan aukiolle.

Aamulla ilmaa nosturin liinojen siivittämänä halkonut nelimetrinen peltiveistos on Äkkijyrkän mukaan järjestyksessään toinen naisen tekemistä lehmäpatsaista. 

– Vuonna 1999 tein Porissa ensimmäisen ja tämä on tehty Helsingin Tattarisuolla vuonna 2000, nainen kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa aamulla.

– Aiemmin se oli Münchenissa ja nyt kaksi vuotta Nastolassa. Vaasassakin tämä on käynyt ja vaikka missä. Kyllä sille on kilometrejä kertynyt.

Äkkijyrkän nauta-aiheinen, autojen peltiromusta kasattu taide on monelle tuttua esimerkiksi Helsingin Hakaniemessä liikenneympyrässä seisovien lehmäpatsaiden vuoksi.

– Ne patsaat on tehty Riihimäellä ja ne ovat järjestyksessään ehkä kolmannet. Yhteensä lehmiä on tehty ehkä 20. Runosuoni vähän tyrehtyi, kun tuli vähän säröjä rakkauteen Helsingin kanssa.

Äkkijyrkkä asui Helsingin kaupungilta vuokraamallaan tilalla Vuosaaressa vuoteen 2010 saakka. Kaupunki irtisanoi vuokrasopimuksen vuonna 2008 erinäisiin rikkomuksiin vedoten.

Katso Äkkijyrkän koko haastattelu yltä. Videolla Äkkijyrkkä muun muassa kertoo, mistä taiteilijan työ suurimmaksi osaksi koostuu ja millaisia ajatuksia taideteosten taustalla on.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.