Lehdistöpäällikkö: Halonen kävisi tiukkaa keskustelua Putinin kanssa

Ei, rouva presidentti 17:24

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Tarja Halosen ex-lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk kertoi, että Halonen olisi tällaisena aikana voimakkaasti yhteydessä Venäjälle.

– En usko, että maailman poliittinen tilanne olisi toisenlainen jos Halonen olisi vallassa. Mutta uskon, että hän olisi tarttunut puhelimeen, tavannut Putinia ja käynyt tiukkaa keskustelua, arveli Maria Romantschuk Studio55.fi-lähetyksessä.

Presidentti Tarja Halosen lehdistöpäällikkönä toiminut Romantschuk sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putinin arvostaneen Halosta. Halonen ja Putin tulivat hyvin toimeen alusta alkaen. Romantschuk tapasi Putinin ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2000 Moskovassa.

– Silloin syntyi kuva ujohkosta, syrjäänvetäytyvästä ja suhtkoht lempeästä miehestä. Hän katsoi syvälle silmiin ja kätteli sillä tavoin, kuin olisi kiinnostunut ihmisistä, Romantschuk kuvaili tapaamista.

– Tapasin Putinin viimeisen kerran vuonna 2006 ja mielestäni hän oli muuttunut kuudessa vuodessa aika paljon. Häneen oli tullut kovuutta, mahtipontisuuttakin. Hänestä oli tullut mies, joka todella tiesi arvonsa ja asemansa, Romantschuk kuvaili viimeistä kohtaamistaan Putinin kanssa.

Romantschuk sanoi uskovansa, että Putinilla ja Halosella oli aidosti luottamukselliset välit.

Yhdessä Pirjo Hounin kanssa kirjoittamassaan Ei, rouva presidentti -muistelmissa Romantschuk käy läpi aikaansa Suomen historian ensimmäisenä presidentti-instituution lehdistöpäällikkönä.

Millä tavoin Tarja Halosen maanläheinen Muumimamma-imago rakentui? Millä tavoin Martti Mannisen paljastuminen myyräksi vaikutti Haloseen? Katso lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat