Legendaariselta seiväsluotsilta uljaita sanoja ruotsalaistähdestä, spekuloi jo hurjalla maailmanennätyksellä – "Hän on näyttänyt sen"

1:32
Armand Duplantis hyppäsi Lausannessa kaikkien aikojen kakkostuloksen.

Seiväshypyn ulkoratojen maailmanennätysmies Sergei Bubkaa luotsannut Vitali Petrov on vakuuttunut ruotsalaistähti Armand Duplantisin kyvyistä.

20-vuotias Duplantis on noussut viimeisen vuoden aikana seiväshypyn kirkkaimpaan eliittiin. Talvikaudella sisätilojen maailmanennätyksen uuteen uskoon laittanut Duplantis on hätyytellyt tänä kesänä myös Sergei Bubkan 26 vuoden takaista maailmanennätystä 614.

Duplantis on jo nuoresta iästään huolimatta hypännyt hirmutuloksia. Bubkan entinen valmentaja Vitali Petrov on vakuuttunut nuoren supertähden lahjoista ja kyvyistä. Petrov uskoo, että halliolosuhteissa maailmanennätystä jo parantanut Duplantis voi yltää uransa aikana todella hurjiin tuloksiin.

– Hän on näyttänyt, että voi yltää sellaisiin korkeuksiin kuin 625 tai 630. Tulevaisuudessa jopa 640 voi olla mahdollista, Petrov toteaa Aftonbladetille.

– Sinne on kuitenkin matkaa ja voimme vain spekuloida, mutta miksi ei. Uskon, että on mahdollista hypätä niin korkealle, Petrov summaa.

Duplantis on yrittänyt tänä kesänä Bubkan maailmanennätystä 614, mutta toistaiseksi vuonna 1994 hypätty ennätys on pysynyt historiankirjoissa. Duplantis voi kuitenkin vielä pistää ennätyksen uusiksi, sillä hän kisaa vielä Rooman ja Dohan Timanttiliigan kisoissa.

– Jos olosuhteet ovat kunnossa, hän voi hypätä sen milloin tahansa. Sen näkee, Petrov sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja