Legenda lähtee – rallin MM-sarjassa on edessä haikeat jäähyväiset

Sébastien Ogier rikkoi viimein Markku Alénin ennätyksen: ranskalaislegendalle kuudes voitto Portugalissa 2:06
Sébastien Ogier rikkoi Portugalissa Markku Alénin voittoennätyksen nappaamalla kisan kuudennen ykkössijansa

Ranskalaislegenda Michéle Mouton kertoi aiemmin tässä kuussa ajetun Portugalin MM-rallin yhteydessä jättävänsä Kansainvälisen autoliiton (FIAn) turvallisuusdelegaatin pestin ja sitä myötä rallin MM-sarjan tämän kauden jälkeen.

Mouton, 72, on toiminut FIAn turvallisuusdelegaattina vuodesta 2010 lähtien. Tässä tehtävässä hän on kiertänyt MM-rallien erikoiskokeet läpi juuri ennen ensimmäisiä kilpailijoita ja varmistanut olosuhteiden olevan turvalliset kilpailun läpi viemiseksi.

Hänen historiansa MM-sarjassa ulottuu 50 vuoden taakse.

Mouton debytoi kuljettajana vuoden 1974 San Remo -rallissa, ja hän ajoi vuoteen 1986 jatkuneella urallaan kaikkiaan 50 MM-rallia.

Vielä tänäkin päivänä Mouton on kaikkien aikojen tunnetuin ja menestynein naispuolinen rallikuljettaja. Kovimmat meriittinsä hän saavutti Audin tehdaskuljettana 1980-luvun alussa. Tilille kertyi neljä MM-rallivoittoa, ja hän on yhä ainoa MM-rallin voittanut naiskuljettaja.

Vuonna 1982 Mouton sijoittui MM-sarjassa toiseksi. Opelilla ajanut Walter Röhrl vei mestaruuden 12 pisteen erolla.

– Olen tehnyt työni, ja on aika mennä eteenpäin. Toivon tekeväni vielä muita juttuja, mutta olen päättänyt lopettaa MM-sarjassa, Mouton sanoi World Rally -sivuston mukaan.

Portugalin MM-rallin päätöspäivänä Mouton jätti jäähyväiset portugalilaisfaneille kilpailussa, jonka hän itse voitti vuonna 1982.

– Tänä vuonna todistin ennennäkemättömän määrän ihmisiä erikoiskokeilla, erityisesti Fafessa, Mouton sanoo MM-sarjan verkkosivuilla.

– Yleisömassat ikonisen hypyn molemmin puolin olivat todella vaikuttavia. Yleensä olemme odottaneet 11 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle noin sataa tuhatta katsojaa, mutta näytti siltä, että tänä vuonna heitä oli vieläkin enemmän.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat