Mainos

Leena Blomqvist sijoitusriidasta: Ainakin avasimme ihmisten silmät

Blomqvistin tanssinopettajapari kertoo osanneensa varautua tappioon Nordeaa vastaan käydyssä sijoitusriidassa. Korkein oikeus hylkäsi tänään Blomqvistien kanteen Selekta-säästöhenkivakuutuksen harhaanjohtavasta markkinoinnista.

- Kyllähän tämä meille oli suuri pettymys, että näin tässä nyt sitten kävi pitkän taistelun jälkeen. Olimme kyllä ajatelleet tätä, sillä tiesimme miten valtavat massat olisi lähteneet liikkeelle, jos päätös olisi ollut toisenlainen, sanoo Leena Blomqvist MTV3:n uutisille.

- Koko asia oli tikittävä pommi. Meidän kaltaisiamme on valtava määrä.

"Avasimme ihmisten silmät"

Leena Blomqvistin mukaan vuosien oikeustaistelu ei ollut kuitenkaan täysin hyödytön.

- Minusta tuntuu, että avasimme omalla taistollamme ihmisten silmät. Että nyt ihmiset vähän katsovat, milloin allekirjoitetaan papereita ja luetaan kunnolla ja rauhassa sopimukset. Missään tapauksessa suullisiin sopimuksiin ei saa koskaan luottaa.

Myös pankkien käytäntö vakuutusten markkinoinnissa on Blomqvistin mielestä muuttunut. Asiakkaille kerrotaan vakuutuksista eri tavalla kuin vielä vuosituhannen taitteessa.

- Siellä on koulutettu henkilökunta näitä tapauksia varten. Alunperinhän meillekin myytiin tätä nimellä "Selekta-vakuutus". Ei normaali ihminen ymmärrä, mitä sana pitää sisällään.

"Olemme tanssinopettajia, emme sijoittajia"

Pari sijoitti vuosituhannen vaiheessa liki kaksi miljoonaa euroa Selekta-vakuutukseen. Kun vakuutus päättyi vuonna 2005, he huomasivat menettäneensä säästöistään miljoona euroa. Heidän mielestään Nordea ei kertonut riittävästi vakuutussijoittamiseen liittyvistä riskeistä. Korkein oikeus katsoi kuitenkin toisin.

Oikeuden mukaan erityisesti Åke Blomqvistin olisi kokeneena sijoittajana tietää, mitä vakuutuksen osakkeisiin sidottu arvo tarkoittaa. Leena Blomqvistin mielestä oikeus nojasi pankin antamaan kuvaan aviomiehensä sijoittajantaidoista.

- Kyllä hän on tanssinopettaja. Kumpikaan meistä ei ole mikään sijoittaja. Meillä ei ole ekonomikoulutuksia tai kaupallisia koulutuksia.

Leena Blomqvistin mukaan vuonna 2005 alkanut oikeusprosessi on ollut monin paikoin raskas. Myös pariskunnan terveyttä on koeteltu. KKO:n päätös toi asialle vihdoin pisteen.

- Nyt jatkamme Åken kanssa erittäin ihanaa elämää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.