Mainos

Leasingautoilijan kyydissä on turvallisempaa

Vakuutustilastojen vertailu osoittaa, että leasingautoille tapahtuu keskimääräistä vähemmän onnettomuuksia, kun vahinkojen määrä suhteutetaan autoilla ajettavaan kilometrimäärään.

Liikennevakuutuskeskuksen vuosiraportin mukaan vakuutusyhtiöille ilmoitettujen liikennevahinkojen määrä vuonna 2014 Suomessa oli noin 130 000 kappaletta. Raportin mukaan vuosittainen ajomäärä teillämme on 55 miljardia kilometriä, jolloin vahinkoja sattui 2,36 kappaletta miljoonaa kilometriä kohti. LeasePlanin vakuutusyhtiön tilastossa leasingautojen vastaava luku oli kuitenkin vain 1,87.

- Ero kertoo siitä, että leasingautot ovat keskimääräistä Suomen autokantaa huomattavasti uudempia ja uusien autojen turvatekniikka on paljon keskimääräistä parempaa. Tällöin liikennevakuutuksesta korvattavia henkilö- ja myös peltivahinkoja tapahtuu ajomääriin nähden paljon vähemmän, toteaa LeasePlan Finland Oy:n vakuutuspäällikkö Mika Väisänen.

Leasingautokannan turvallisuus näkyy erityisen hyvin, kun tarkastellaan vahinkojen laatua. Liikennevakuutuskeskuksen mukaan henkilövahinkojen osuus kaikista tilastoiduista vahingoista on 14 prosenttia. LeasePlanin vakuutusyhtiöllä vastaava luku on vain 6,5 prosenttia.

Lisäksi liikennevahinkojen keskimääräisiä korvauksia vertailtaessa leasingautoilijoille tapahtuvat onnettomuudet eivät ole tilastollisesti yhtä vakavia kuin liikennevahingot koko Suomen autokannassa. Liikennevakuutuskeskuksen mukaan liikennevahingon korvauksen keskiarvo koko Suomessa on 4 800 euroa, kun taas LeasePlanin vakuutusyhtiön korvauksen keskiarvo on alle puolet tästä.

Lähde: LeasePlan Finland

---

Auton nokassa törrötti kokonainen puu – kuljettaja jatkoi ajamista

1:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.