Mainos

Lead Supply yhdistää kuluttajat ja lainat

Lead Supply on auttanut yli satoja tuhansia asiakkaita eri maissa löytämään parhaat lainatarjoukset. Yrityksen tavoite on lisätä lainaprosessin läpinäkyvyyttä markkinakohtaisten vertailusivustojen avulla.

Suomessa Lead Supply yhdistää lainaajia ja lainoja Matchbanker- ja LoanScouter-sivustojen kautta. Sivustojen tavoite on antaa kuluttajien hallita lainanhakua ja kilpailuttaa lainat aiempaa helpommin.

Lead Supplyn ensimmäinen lainavertailuportaali Fair-laan.dk perustettiin jo vuonna 2014 auttamaan lainanhakijoita. Kaikki yrityksen lainavertailuportaalit toimivat samalla periaatteella. Ne esittelevät luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten lainat helposti ymmärrettävässä muodossa.

Vertailun avulla kuluttaja voi suodattaa lainavaihtoehtoja näyttämään vain tietyt summat tai lainatyypit - aivan kuten kuluttajat ovat tottuneet vertailemaan hotelleja, lentoja ja elektroniikkaa eri vertailusivustoilla.

Lead Supplyn sivustot ovat helppokäyttöisiä niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin.

Näin vertailet lainoja järkevästi

Halvimman lainan löytäminen ei ole helppoa, jos kuluttaja joutuu vierailemaan jokaisella lainasivustolla erikseen. Vertailu on kuitenkin tärkeää, sillä vain siten on mahdollista löytää edullisin laina.

Lainojen vertailu käy helpoiten lainavertailusivuston avulla, koska sivusto kokoaa monet lainat yhteen paikkaan. Sivuston avulla kuluttaja näkee eri korot ja laina-ajat helposti yhdellä silmäyksellä. Koska korot ja myönnettävät summat ovat yksilöllisiä, kannattaa lähettää ilmainen lainahakemus lainavertailun kautta. Tällöin lainahakemus menee kerralla usealle pankille ja rahoittajalle.

Saaduista lainatarjouksista kuluttaja näkee lopullisen tarjotun koron ja muut maksut helposti. Kannattaa vertailla samansuuruisia lainoja, joiden laina-aika on myös sama. Näistä lainoista se, jossa on matalin todellinen vuosikorko, on halvin.

On hyvä pitää mielessä, että halvimmassa lainassa ei välttämättä ole pienin kuukausilyhennyserä. Jos haluat mieluummin pienen kuukausierän kuin mahdollisimman halvan kokonaissumman, kannattaa katsoa lainoja pitkällä maksuajalla.

Kuluttaja voi hyödyntää korkokattoa

Suomessa on paljon erilaisia vakuudettomien lainojen tarjoajia ja alalla on ollut perinteisesti melko sekava kirjo erilaisia toimijoita ja lainatuotteita. Menneiden vuosikymmenten pikavippisotkut ovat kansan muistissa ja vakuudettomia lainoja pelätään jopa hieman suotta.

Lainojen vertailu kannattaa aina uutta lainaa otettaessa ja erityisesti silloin, kun asiakkaalla on jo olemassa olevia lainoja. Tämä johtuu siitä, että Suomen valtio rajoittaa korkeakorkoisten vakuudettomien lainojen kuluja korkokaton avulla.

Lakiin on kirjattu pysyvä 20 % korkokatto, joka tuli voimaan vuonna 2019. Tällä hetkellä voimassa on vieläkin alempi 10 % korkokatto, joka on ajanut monet pikavippiyhtiöt lopettamaan toimintansa kokonaan tai väliaikaisesti. Tällä hetkellä markkinoilla pärjäävät siis vain vahvat ja reilut lainantarjoajat.

Korkokaton ansiosta lainojen yhdistely on tällä hetkellä erittäin hyödyllistä, jos maksat vanhoja yli 10 % korolla olevia luottoja.

Myös yhdistelylainat kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaa, sillä etenkin suurissa lainoissa säästettävät summat voivat olla hyvinkin suuria. Alimmat vakuudettomat yhdistelylainat ovat 4,9 % korolla, kun taas suurimmat korot lähenevät korkokaton sallimaa kymmentä prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat