- tonnikalafile - cashew-pähkinöitä - prk kookosmaitoa - tlk maissinjyviä - pss turkinpippureita
Aki Wahlmanin ja Lauri Nurksen menu:
Maissi-kookoskeitto
100 g tölkkimaissia 1/2 keltasipuli 1 dl kookosmaitoa rosamunda-peruna 30 g voita 1 dl vettä suolaa timjamia
Kuori perunat ja kuutioi pieniksi paloiksi. Freesaa voissa kaikki kiinteät aineet, lisää nesteet ja keitä 10 min. Soseuta, mausta ja siivilöi tarjolle.
Cashewmunkit
1 dl kookosmaitoa 1 rkl sokeria 1,5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 rkl cashew - pähkinää jauhettuna
Sekoita kaikki aineet ja paista kuumassa rasvassa kunnes munkissa on väriä. Pyöritä kuumana sokerissa ja tarjoa lisäkkeenä vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
Tonnikalawokkia ja turkipippurisiirappia
keltasipuli valkosipulin kynsi 100 g maissia 50 g tonnikalaa rosmariinia suolaa 1 rkl soijaa 1 rkl fariinisokeria
Leikkaa sipuli suikaleiksi ja freesaa öljyssä. Lisää joukkoon suikaloitu tonnikala ja muut aineet. Mausta soijalla. Tarkista suolaisuus.
turkinpippurisiirappi: