Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lauri Nurksen kassi:

Julkaistu 16.01.2003 16:07

- tonnikalafile - cashew-pähkinöitä - prk kookosmaitoa - tlk maissinjyviä - pss turkinpippureita

Aki Wahlmanin ja Lauri Nurksen menu:

Maissi-kookoskeitto

100 g tölkkimaissia 1/2 keltasipuli 1 dl kookosmaitoa rosamunda-peruna 30 g voita 1 dl vettä suolaa timjamia

Kuori perunat ja kuutioi pieniksi paloiksi. Freesaa voissa kaikki kiinteät aineet, lisää nesteet ja keitä 10 min. Soseuta, mausta ja siivilöi tarjolle.

Cashewmunkit

1 dl kookosmaitoa 1 rkl sokeria 1,5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 rkl cashew - pähkinää jauhettuna

Sekoita kaikki aineet ja paista kuumassa rasvassa kunnes munkissa on väriä. Pyöritä kuumana sokerissa ja tarjoa lisäkkeenä vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Tonnikalawokkia ja turkipippurisiirappia

keltasipuli valkosipulin kynsi 100 g maissia 50 g tonnikalaa rosmariinia suolaa 1 rkl soijaa 1 rkl fariinisokeria

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja freesaa öljyssä. Lisää joukkoon suikaloitu tonnikala ja muut aineet. Mausta soijalla. Tarkista suolaisuus.

turkinpippurisiirappi:

1 dl vettä 100 g turkinpippureita

kiehauta ja jäähdytä.

Sitrusmarinoitua tonnikalaa

100 g tonnikalaa 1/2 sitruunan kuori ja mehu 6 tippaa Tabascoa suolaa pippuria

Mausta kalapala raastetulla kuorella, mehulla ja Tabascolla. Rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Anna kalan maustua 10 min. ja paista kovalla lämmöllä 30 sek molemmin puolin, kalan tulee olla sisältä raakaa. Lisäkkeenä öljyssä paistettuja ruisleipäviipaleita.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."