Lauri Markkasen tilanne voi mullistua Chicagossa – laiturille esitettiin tiukka vaatimus: "Suomalaiset urheilijat harvoin haluavat keikuttaa venettä"

2:45
Lauri Markkanen kertoi MTV Urheilulle vaikeasta kaudestaan joulukuussa Detroitissa.

Chicago Bullsin uudeksi koripallojohtajaksi palkattavan henkilön on määrä ottaa päävastuu kaikesta koripalloon liittyvästä.

Chicago Bullsin rekrytointiprosessi uuden koripallojohtajan palkkaamiseksi etenee hyvää vauhtia NBA:ssa. Seura etsii tällä hetkellä henkilöä, jonka tehtävänä olisi ei enempää tai vähempää kuin kääntää Bullsin kurssi takaisin kohti sellaista menestystä, josta seura sai nauttia kultaisella 1990-luvulla Michael Jordanin vuosina.

Tällä hetkellä Bulls on yksi NBA:n surkeimmista joukkueista, jonka yleinen kiinnostavuus yhdysvaltalaisessa mediassa on pudonnut useampien heikkojen kausien jälkeen. Kasvupotentiaalia miljoonametropolin ylpeydellä kuitenkin on.

Yhdysvaltalaismedioissa Bullsin uudeksi koripallopomoksi on esitetty kovan luokan tekijöitä muista NBA-seuroista.

ESPN:n mukaan ehdolla tehtävään tällä hetkellä olisivat Denver Nuggetsin GM Arturas Karnisovas, Toronto Raptorsin GM Bobby Webster ja Miami Heatin koripallojohtaja Adam Simon.

The Athleticin toimittajan Shams Charanian mukaan Indiana Pacersin nykyinen GM Chad Buchanan olisi puolestaan kieltäytynyt neuvotteluista Bullsin kanssa.

Bullsin nykyinen koripallojohtaja John Paxson ja GM Gar Forman saattaisivat uudesta rekrytoinnista huolimatta ESPN:n mukaan pysyä seurassa, riippuen siitä, kuka operaation vastuutehtävään palkataan.

Paikallisen valtalehden Chicago Tribunen mukaan Bullsin uudella koripallojohtajalla olisi täysi vapaus irtisanoa runsaasti kritiikkiä saanut päävalmentaja Jim Boylen ja palkata hänen tilalleen uusi luotsi.

"Markkasen on oltava rehellinen uusien pomojensa kanssa"

Chicago Bullsin 213-senttisen suomalaistähden Lauri Markkasen kannalta Bullsin seurajohdossa ja mahdollisesti myös valmennuksessa tapahtuvat muutokset luovat toivoa paremmasta huomisesta äärimmäisen vaikean ja kylkivamman runteleman kauden jälkeen.

Loukkaantumisen ohella Markkasen pelaamisessa on turhauttanut rajoitettu rooli, jonka hän on tällä kaudella Boylenilta saanut Bullsin uudistetussa pelitavassa. Monipuoliseksi pelaajaksi tiedetyn Markkasen tehtäväksi on kaudella 2019–2020 jäänyt ominaisuuksistaan huolimatta lähinnä seistä kolmen pisteen kaaren kulmassa ja odottaa syöttöä pallolliselta pelaajalta kaukoheittoa varten.

Turhan usein Markkanen on jäänyt uudessa pelitavassa täysin Bullsin hyökkäyksien ulkopuolelle, varsinkin kun joukkueen ykköstähti Zach LaVine on napannut korintekovastuun lähes täysin omille harteilleen. Tilastollisesti Markkasen kolmas NBA-kausi onkin ollut hänen uransa heikoin.

Markkasen tilanteesta muuttuvassa Bulls-organisaatiossa kirjoittaa sanomalehti Chicago Sun-Timesin urheilutoimittaja Joe Cowley. Hänen lähteidensä mukaan suomalaislaituri on ollut tällä kaudella äärimmäisen tyytymätön rooliinsa Boylenin alaisuudessa, vaikka ei sitä ole julkisesti aivan niin jyrkästi ilmaissutkaan.

– Markkasen kehitys on mennyt täysin väärän suuntaan Boylenin alaisuudessa, ja hän on ollut harvoin ratkaiseva pelaaja ollessaan kentällä samaan aikaan Zach LaVinen kanssa. Toinen näistä ongelmista on erittäin helppo ratkaista, etenkin jos uusi seurajohto haluaa tuoda joukkueeseen itse valitsemansa päävalmentajan, Cowley kirjoittaa.

Cowleyn mukaan äärimmäisen lahjakkaan Markkasen on jatkossa ilmaistava tyytymättömyytensä suoraan.

– Markkanen sanoo aivan liian usein sen, mitä hänen pomonsa haluavat kuulla, koska suomalaiset urheilijat harvoin haluavat keikuttaa venettä. Hänen on kuitenkin oltava rehellinen uusien pomojensa kanssa, koska hän on aivan liian lahjakas ollakseen vain 213-senttinen arvoitus, Cowley kirjoittaa.

Kokeneen toimittajan ennustuksen mukaan uuden seurajohdon tuomat muutokset kääntävät Markkasen uran jälleen nousukiitoon.

– Monipuoliselta laiturilta voi odottaa jättimäistä kautta 2020–2021.

Nykyinen NBA-kausi on toistaiseksi keskeytettynä koronaviruspandemian vuoksi. Sarjaa yritetään jatkaa mahdollisesti kesällä, mutta suunnitelmia varjostaa Yhdysvalloissa kulovalkean tavoin leviävän taudin aiheuttama epävarmuus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja