Lauri Markkasen NBA-ura kärsii Chicago Bullsissa – Hanno Möttölältä painava mielipide

Erikoishaastattelussa koripalloilija Hanno Möttölä 13:57
Hanno Möttölä oli Viiden jälkeen -ohjelman vieraana 28. helmikuuta ja puhui myös Lauri Markkasen urasta NBA:ssa.

Lauri Markkasen kolmas kausi NBA-seura Chicago Bullsin riveissä on ollut vaisu niin henkilökohtaisella kuin joukkueenkin tasolla. Suomalainen koripalloikoni Hanno Möttölä toivoo Chicagon tekevän rajuja muutoksia, jotta Markkasen ura ei polje paikallaan.

Lauri Markkasen NBA-ura Chicagossa on noudattanut kolmen kauden ajan samanlaista kaavaa. Voitot kiertävät Chicagon kaukaa, eikä pudotuspeleihin ole asiaa. Möttölän mukaan Markkasen tilanne Chicagossa on hankala, ellei seura reagoi nykyvireeseen tekemällä muutoksia seuran sisällä.

– Chicagon tilanteessa ei ole oikeastaan mikään muuttunut tässä kolmen vuoden aikana. Laurin puolesta toivoisi, että siellä alkaa tapahtumaan jotain. Jos jatketaan näin, että taas otetaan ensi kesän draftissa nuori kaveri siihen, se on liian pitkä tie, Möttölä sanoo. 

Jos samanlainen toiminta jatkuu, ei Chicago ole Markkasen urakehityksen kannalta optimaalinen paikka pelata koripalloa.

– Tällä hetkellä se ei ole optimaalinen paikka kuin Zach LaVinelle. Jotain pitää muuttua, se on fakta. Jos Chicago jatkaa samalla taustaryhmällä, valmennuksella ja pelaajilla ensi kaudella, kova on luotto seurajohdolla.

Möttölä tiedostaa tarkkaan, millaisia pelaajia vahvana heittäjänä tunnettu Markkanen tarvitsee rinnalleen, jotta suomalaistähden taidot pääsisivät parhaimmalla mahdollisella tavalla oikeuksiinsa.

– Lauri tarvitsisi hyvin palloa jakavan takamiehen, joka olisi kuitenkin veteraani. Sitä siellä ei tällä hetkellä ole. Se on fakta, että Lauri tarvitsee omanlaisensa joukkueen, jotta hän pääsee ihan omalle huipputasolle, Möttölä sanoo.

"Pitäisi miettiä enemmän itseään"

Onko Markkasen tulevaisuus Chicagossa? Suomalaistähden tulokassopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta tulevaisuuden kannalta pohdintoja on varmasti jo ilmassa. Sopivan tilaisuuden tullen ei seurasiirtokaan olisi mahdottomuus.

– Jos Laurille tarjoutuu faktuaalisesti parempi paikka omalle kehitykselle, ja vielä tulisi joukkue, joka pärjää, totta kai kuka tahansa tarttuu sellaiseen tilaisuuteen. Asiat eivät ole kuitenkaan Laurin käsissä, Möttölä toteaa.

Itsekin NBA:ssa pelannut Möttölä tietää kokemuksesta, että välillä Pohjois-Amerikassa tarvitaan tietynlaista itsekkyyttä, mikä ei kuitenkaan ole suomalaisille kaikkein tyypillisin tapa toimia.

– Lauri on siinä pukukopissa se, joka pistää kaiken peliin joukkueen eteen. Kolikon kääntöpuolena on se, että NBA:ssa varsinkin pitäisi miettiä välillä enemmän itseään, mutta minkäs me suomalaiset itsellemme voimme, Möttölä sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat