Lauri Marjamäki nieleskeli karua päätöstä maajoukkueurakalle – ”Enemmän harmittaa pelaajien puolesta”

Kahden kauden päävalmentajaurakkansa Leijonien 2-3-puolivälierätappioon Sveitsiä vastaan päättänyt Lauri Marjamäki oli pettynyt lopputuloksesta, mutta päällimmäisenä hänellä oli mielessä pelaajien kokema takaisku.

Leijonat jäi molempina vuosina ulos mitaleilta MM-kisoista, minkä lisäksi Marjamäen aikakaudelle osuivat olympialaisten puolivälierätappio sekä voitoton World Cup.

Nyt Suomi voitti alkulohkonsa, mutta kompastui kolmatta kertaa MM-kisoissa itseään pienempään maahan.

– Ainahan se on sillain, kun ajattelee, että kuinka hienoa jääkiekkoa pelaajat ovat esittäneet ja kuinka hienoja otteita, niin ainahan se nälkä kasvaa syödessä, ja pettymyshän tulee aina niistä oletusarvoista, että kaikki odottavat…

– Ei mahda mitään. Tämmöistä tämä jääkiekko on. Harmittaa pelaajien puolesta, Marjamäki sanoi C Moren haastattelussa.

Marjamäen oma valmentajaura jatkuu ensi kaudella Jokereiden KHL-joukkueessa, mutta Leijonien ajasta odotukset jäivät täyttymättä. Tätä hän ei myöntänyt miettivänsä.

– En mä tiedä oikein henkilökohtaisesti, mutta tässä on joukkueurheilusta kysymys. 30 peliä pelattiin, 21 voitettiin ja yhdeksän hävittiin. Tietenkin vääriä pelejä, Marjamäki pohti.

– Paljon hyviä asioita Suomi-kiekossa. Tässäkin joukkueessa on runko moneksi vuodeksi eteenpäin, mutta ei näitä henkilökohtaisesti sillä tavalla mieti. Enemmän harmittaa joukkueen puolesta.

Juttua korjattu klo 0.44: Suomi ylsi vuonna 2017 MM-välieriin, ei karsiutunut puolivälierissä.

Lue myös:

    Uusimmat