Lauri Ihalainen: Nämä ovat syyt SDP:n kannatuksen laskuun

Kokemuksella: Lauri Ihalainen 24:24

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut työministeri Lauri Ihalainen kertoi näkemyksenä SDP:n kannatuksen laskun syistä.

Työministeri ja SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen sanoo, että muun muassa ajankohtaiseen tilanteeseen liittyvät syyt ovat SDP:n jatkuvasti takapakkia ottaneen kannatuksen takana. Hän näkee myös muita syitä tilanteeseen.

– Olen paljon miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että SDP koetaan ihmisille tärkeäksi kolmessa asiassa: se on työnliikettä, turvallisuudenliikettä ja se on hyvinvointiyhteiskunnan rakentajaliike. Ja nyt jollakin tavalla kaikki nämä kolme jalkaa, pilaria, ovat murroksessa ja elävät, Ihalainen sanoi lähetyksessä.

Murroksen takia ihmiset ovat Ihalaisen mukaan ymmällään, joka taas saa heidät joko miettimään poliittista suuntautumistaan ja jättämään äänestämättä tai äänestämään jotakin toista puoluetta.

– Ja totta kai sitten siihen liittyy ajankohtaisia ongelmia. 100 000 teollista työpaikkaa kymmenessä vuodessa on hävinnyt. Niin totta kai tämä teollinen murros on vaikuttanut duunareitten käyttäytymiseen.

Minkälainen merkitys ay-liikkeellä Ihalaisen mielestä nykyään on? Kuinka hän uskoo meneillään olevissa hallitustunnusteluissa käyvän? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat