Laura listasi arjen pikku ristiriidat – näiltä yksikään vanhempi ei voi välttyä: "En ole koko elämäni aikana samaistunut mihinkään näin paljon"

Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle... 0:55
Kukaan ei oikeasti tiedä, mikä on lapselle parasta! Kaikki vain yrittävät parhaansa ja toivovat sen riittävän. Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle!

Laura listasi arjen pikku ristiriidat, jotka ovat tuttuja jokaiselle vanhemmalle. – Teet työtä 24/7, mutta et saa palkkaa, ja sitten sinulta kysytään "mitä teet kaikki päivät?", Laura sanoo.

Äitiyteen ja mielenterveyteen liittyvää sisältöä sosiaalisessa mediassa jakava Laura Mazza huvittaa seuraajiaan kuvauksella vanhemmuuden ristiriitaisuudesta. Laura listasi  Instagramissa asiat, jotka ovat hänen mielestään "äitiyden ironiaa", kertoo Love What Matters.

"Joku roikkuu aina kiinni rinnassasi, ja silti..."

– Annan lasteni sotkea, koska se vie heidän huomionsa samalla, kun siivoan muita sotkuja, jotka he jo ovat tehneet. Nämä samat ihmiset, jotka luotiin seksin avulla, ovat se syy, mikset koskaan enää harrasta seksiä, Laura kuvailee.

Hän huomauttaa painonsa nousseen lasten saamisen jälkeen siitä huolimatta, että hän ei koskaan ehdi istua alas syömään.

– Teet työtä 24/7, mutta et saa palkkaa, ja sitten sinulta kysytään "mitä teet kaikki päivät?", Laura kuvaa äitiyselämää.

– Joku roikkuu aina kiinni rinnassasi, ja silti tunnet olosi niin yksinäiseksi! Lapsesi alkaa rakastaa banaaneja, joten käytännössä ostat banaanifarmin, ja kaikki tämä vain siksi, että lapsesi pääsee kertomaan, että todellakin vihaa banaaneja. Lisäksi lapsesi on maistanut omaa kakkaansa, mutta kieltäytyy kokeilemasta illallista, jonka rakkaudella valmistit.

Laura lapsineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Et malta odottaa, että lapsi oppisi kävelemään, ja..."

Laura käyttää päivistään tuntikausia siihen, että pesee hampaita, kampaa hiuksia, levittää voiteita ja huoltaa ihoa. Yksikään toimenpiteistä ei kuitenkaan kohdistu häneen itseensä – kaikki aika menee lasten puunaamiseen, minkä vuoksi Laura itse ei koskaan ehdi keskittyä kunnolla itseensä.

– Ainoa tilanne, jossa et pakkaa mukaasi vaihtovaatteita, kosteuspyyhkeitä tai vaippoja, on se hetki, kun lapsesi paskoo kaikkialle kuin jokin kakkatsunami, Laura kuvailee.

Toimii nyt samalla tavalla kuin omat vanhempansa aikoinaan

Laura on huomannut jo, että toimii äitinä kuin omat vanhempansa – asia, jota hän lupasi välttää viimeiseen asti. Hän on oppinut jättämään lastensa tauottoman turinan huomiotta, mutta silti vaatii näitä kuuntelemaan itseään tarkkaavaisesti ja hiljaa.

– Et malta odottaa, että lapsi oppisi kävelemään, ja heti, kun hän oppii, toivot, ettei hän enää kävelisi, Laura toteaa.

Hän kertoo koko päivän odottavansa, että lasten nukkuma-aika tulisi. Kun lapset sitten nukkuvat, Laura vain istuu ihailemassa heitä.

– Sydämesi on täynnä rakkautta ja odotusta sitä hetkeä kohtaan, kun taas (aamulla) tapaat heidät, Laura kuvailee.

"En ole koko elämäni aikana samaistunut mihinkään näin paljon"

Moni vanhempi on osannut samaistua tekstiin.

– En ole koko elämäni aikana samaistunut mihinkään näin paljon, Instagram-käyttäjä Tee nauraa.

– Voi luoja, tiivistit sen, miltä minusta tuntuu joka päivä. Se on niin hiton vaikeaa, mutta niin erityistä, mutta silti niin hiton hankalaa, Sinead Cooney kuvailee.

Laura lapsineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat