Laura Huhtasaari lyttää plagiointiselvityksen: "Koko jutun idea oli lokakampanja"

Näin ehdokkaiden kannatus jakaantui presidentinvaaleissa 1:54

Laura Huhtasaari kertoo blogissaan, että Jyväskylän yliopiston selvitys hänen gradustaan 15 vuoden jälkeen oli hänen mielestään kohtuuton. Huhtasaaren mukaan syy epäselvyyksiin oli viittauskäytäntöjen muuttuminen.

Perussuomalaisten kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren gradun kirjallisuuskatsaus-osiossa löytyi Jyväskylän yliopiston selvityksessä plagioituja osia.

Huhtasaari vastaa blogissaan, että selvitys moittii epäselviä viitteitä muutamassa hänen gradunsa kohdassa ja että 15 vuotta sitten viittauskäytännöt ovat olleet erilaiset.

– Lainaamani teksti ei ole ollut Myllylän omaa pohdintaa, vaan muualta lainattua. Saamani ohjeistuksen mukaan lähdeviittaus alkuperäisteokseen ei tällaisessa tilanteessa ole virhe, Huhtasaari selventää.

– Lisäksi Myllylältä lainaamani teksti on nähdäkseni sellaista yleistä tietoa, johon lähteen merkitseminen ei ole välttämätöntä.

Huhtasaari kertoo, että hänen tavoitteenaan oli alkujaankin valmistua nopeasti eikä hänellä ollut korkeaa kunnianhimoa arvosanan suhteen.

15 vuoden takaisen tutkielman selvittäminen nykyisten käytäntöjen pohjalta on hänestä kohtuutonta erityisesti, kun esiselvityksen tehnyt professori Hautamäki oli todennut ettei työn autenttisuutta ollut syytä epäillä.

– Koko jutun idea oli lokakampanja.

Huhtasaaren pro gradu -tutkielmaan jää selvityksestä merkintä. 

Lue myös:

    Uusimmat