Lauluntekijä Kikka Laitinen lähetyksessä: Naisartisteja ei arvosteta tarpeeksi

Lauluntekijä Kikka Laitinen toi räiskyvää naisenergiaa perjantain Studio55.fi-lähetykseen. Kikka kertoi, että 1980-luku oli naismuusikoille nihkeää aikaa, ja siksi naisilta täytyi löytyä periksiantamatonta asennetta.

– 80-luvulle saakka naisen rooli on ollut mielestäni perinteinen, eikä siinä mitään pahaa ole. Mutta mielestäni ihmisillä on oikeus olla ja elää oman persoonansa mukaan. Jos tyttö haluaa soittaa rokkia, niin hän voi soittaa sitä! Ei pidä laittaa rajoja, taiteenhan täytyy olla henkistä vapautta, tuumasi Kikka Laitinen Studio55.fi-lähetyksessä.

– Kyllä 80-luvulla piti olla sitä "perkele, täältä tullaan!" -asennetta.

Tänä päivänäkään naisartistien arvostus ei ole Laitisen mukaan tarpeeksi korkealla.

– Sanotaan näin, että nuorista naisista, jotka ovat tulleet alalle, kirjoitetaan lehdissä. Mutta naisille tuppaa käymään niin, että aina puhutaan niistä nuorista vaan, konkarit ja kokeneet unohdetaan.

Musiikki hyvä vaihtoehto urheilulle

Vauhdikas ja eloisa Kikka Laitinen totesi lähetyksessä, että musiikki on yhtä terveellistä kuin urheilu.

– Musiikki ja tekeminen yhdessä ovat yhtä tärkeää kuin urheilu, musiikin avulla oppii kuuntelemaan ja pitämään hauskaa ja tekemään asioita yhdessä.

Kikka esitteli lähetyksessä valokuvia uransa ajalta ja kertoi kokemuksiaan musiikin tuomasta ilosta ja energiasta. Hauskan pitäminen on kuitenkin osattava pitää kurissa.

Laitinen nosti hattua suomalaisartisteille, jotka ovat heränneet alkoholiongelmista ja tehneet parannuksen. Rankoistakin aiheista sanoituksia ammentaneen Laitisen mukaan musiikissa on aina muistettava aitous ja rehellisyys.

– Uskon aitouteen, esimerkiksi Juha VainionKotkan poikii ilman siipii on tehty aidolla sydämellä. Sellaisia tekstejä kun osaisin itsekin kirjoittaa!

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta energinen Kikka Laitinen kertoi itsestään ja urastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja