Mainos

Lastulevyn pinnoitteista ja lattialämmityksestä

Kun seinä on lastulevyä, mitä suosittelisit käytettävän viimeisenä pintana. Lasikuitutapettia on sanottu hyväksi, mutta onko vaihtoehtoja muita? Ja vielä lattialämmityksestä, käykö varaavaan lattialämmitykseen parkettikaan kun tuolla aiemmin et suositellut ainakaan laminaattia käytettävän. Jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi laatoitus?

Lastulevyn pinnoitteeksi käy mikä vain. Valitse mieleisesi tuote. On se sitten maali, tapetti, lasikuitutapetti, tai mikä tahansa. Olennaista on se, ettet yritä tapetoidessa peittää levyjen avorakoja. Leikkaa siis raot auki myös lasikuitutapetin alta. Hyvällä tuurilla voi tapetointi onnistua rakoja leikkaamatta, mutta yleensä siitä tulee susi. Raot joko repeytyvät tapettiin, tai tapetti ja lasikuitutapetti venyy vinoille kurtuille saumojen kohdalta.

Jos lattialämmitys varaa lämmön betonilaattaan en voi suositella parkettiakaan siihen, koska lämpötilavaihtelu on liian suuri. Maksimissaan sallittu vuorokautinen lämmönvaihtelu on 5 astetta. Toinen juttu on se ihmisen ikuinen nuukuus. Kun lämmöt ovat kesän pois päältä ja syksymyöhällä lämmöt väännetään päälle voit arvata mitä puulle tapahtuu. Se piru kutistuu ja alkaa rakoilla. Sitten syytetään lattialämmitystä ja syytetään parketin valmistajaa vaikka syy on itsessä. Laatta ja muovimatto ovat turvallisimmat vaihtoehdot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.