Lastenkutsut tulossa? Näillä vinkeillä onnistut!

Ajatuskin lastenjuhlista nostattaa monen vanhemman karvat pystyyn. Onnistuneista kutsuista voi kuitenkin nauttia myös aikuinen.

Lastenkutsujen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jottei itse juhlapäivälle jää liikaa tekemistä. Voit välttää stressin kokonaan ulkoistamalla juhlien järjestämisen ulkopuoliselle yritykselle. Jos kuitenkin haluat järjestää juhlat itse, se sujuu mukavasti noudattamalla näitä ohjeita.

Suunnittele yhdessä lapsen kanssa

Sinun kannattaa jo suunnitteluvaiheessa kuunnella lastasi ja ottaa hänet mukaan juhlien järjestämiseen. Muista kuitenkin tällöin varata suunnitteluun reilusti aikaa. Juhlista tulee ikimuistoiset, kun lapsi saa kertoa kavereilleen leiponeensa kakun ja valinneensa koristeet.

Vieraat tekevät juhlan, eli tarkista, että lapsesi paras kaveri pääsee kutsuille suunniteltuna ajankohtana. Jos näin ei ole, vaihda ajankohta.

Juhlien teema ja tarjoilut kannattaa päättää hyvissä ajoin. Itse tehdyt tarjoilut maistuvat usein parhailta, mutta ei ole synti tarjoilla lapsille kaupasta ostettua naposteltavaa. Lasten suosikkeja ovat erityisesti karkit, jäätelö, keksit ja nakit tai lihapullat.

Syömisestä voi tehdä myös ohjelmanumeron. Anna lasten koristella omat jäätelöannoksensa tai dipata vihannestikkuja. Sotkulta ei valitettavasti voi välttyä.

Leikit ja lahjat ovat juhlien kohokohta

Aikatauluta juhla noin viidentoista minuutin osioihin. Jokainen leikki saa kestää viisitoista minuuttia, samoin lahjojen avaaminen. Jos jokin leikki ei toimi, siirry seuraavaan. Vastaavasti jos jokin leikki sujuu erityisen hyvin, anna sen jatkua suunniteltua pidempään.

Lahjojen avaamisesta voi myös tehdä leikin. Laita vieraiden nimet hattuun ja anna sankarin vetää ne yksitellen ulos. Sen lahja avataan seuraavaksi, jonka nimi nousee hatusta. Lahjojen avaamisen yhteydessä voit myös jakaa vieraille lahjapussit, ellet halua jakaa niitä esimerkiksi ongenvedossa.

Kapteeni käskee ja tuolileikki ovat klassikkoja, jotka toimivat aina. Voit muuttaa niiden nimet teemaan sopivaksi. Aarrejahti on myös hauskaa ajanvietettä.

Tarjoiluvinkkejä

Makuja tarjoilee lastenkutsuille sopivia reseptejä. Kokeile vaikka herkullisia pirtelöitä tai maistuvia mokkapaloja.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja