Lasta hyväksikäyttäneelle raiskaajalle 9 vuoden vankeustuomio hovioikeudessa – uhreille kymmenien tuhansien korvaukset

2:29
Nettivihjeitä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä annetaan yhä enemmän. Näin asiantuntijat kommentoivat ilmiötä.

Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittu mies todettiin syylliseksi vielä yhteen seksuaalirikokseen Vaasan hovioikeudessa.

Miehen katsottiin syyllistyneen vuonna 2015 usean kuukauden aikana törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tämän johdosta miehen tuomiota korotettiin 9 vuoteen vankeutta.

Uhri muutti uskottavasti kertomustaan

Mies oli tekohetkellä yli 30-vuotias. Hovioikeus päätyi antamaan tuomion uhrin antaman uuden kertomuksen ja sitä tukevan muun näytön perusteella. Hovioikeus kertoo, että uhri muutti kertomustaan, mutta tälle muuttamiselle oli uskottava selitys.

Hyväksikäyttö kuvailtiin uhrille erittäin vahingollisena, sillä se aiheutti tytölle vaikeita psyykkisiä oireita. Teot kestivät noin puoli vuotta ja kohdistuivat lapsen sukupuolielimeen.

Uhrille määrättiin korvattavaksi 25 000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta. Toisen uhrin korvauksia henkisestä kärsimyksestä alennettiin 30 000 euroon, kun se aiemmin oli 40 000 euroa. Korvauksia alennettiin, koska tekoa ei oltu oikeuden mukaan tehty erityisen julmalla tavalla.

Pakotti lapsen kymmeniä kertoja yhdyntään

Vuonna 1983 syntynyt mies oli käräjäoikeudessa tuomittu törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä neljästä pahoinpitelystä yhteensä 8 vuoden vankeuteen. Nyt hovioikeuden hyväksymä syyte törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oli ainoa käräjäoikeuden hylkäämä syyte. Uhreille maksettavat korvaukset nousivat kymmeniin tuhansiin euroihin.

Törkeässä raiskauksessa mies oli pakottanut alle 16-vuotiaan tytön kymmeniä kertoja sukupuoliyhteyteen väkivallan ja sen uhan avulla. Pahoinpitelyissä oli kyse lasten heittelystä, hiusten repimisestä ja väkivalloin kiinnipitämisestä. Mies lisäksi oli kuristanut, ja lyönyt avokämmenellä päähän erästä lasta. Kaikki rikokset tapahtuivat vuonna 2015.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrien henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja