Lasse Lehtinen katuu: Greta Thunbergin tytöttely oli virhe – "Pökäle osui tuulettimeen"

11:48
Lasse Lehtinen sanoo nyt tehneensä virheen. Hän kertoi näkemyksistään ilmastonmuutokseen yleisemminkin Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Toimittaja ja entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Lasse Lehtinen myönsi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että taannoinen Greta Thunbergin tytöttely oli suuri virhe.

Lehtinen kirjoitti elokuussa Ilta-Sanomiin kolumnin, jossa kutsui tunnettua ilmastoaktivistia Greta Thunbergia vähättelevillä termeillä ja kyseenalaisti tämän tiedot ilmastonmuutoksesta.

”Tyttönen Greta ei voi olla kovin hyvin perillä ilmastotieteen monista ristiriitaisistakin väittämistä, mutta lopun uskossa hän epäilemättä on. Maailman sivu lahkojen johtajat ovat käyttäneet keskenkasvuisia tarkoituksiinsa.”

– Minusta oli suuri virhe kutsua 16-vuotiasta daamia tyttöseksi, Lehtinen sanoo nyt reilut kaksi kuukautta suurta huomiota herättäneen tekstinsä julkaisun jälkeen. – Ennen vanhaan oli tapana puhutella sen ikäisiä daameja sillä nimellä.

Hyökkäys henkilöön

Kirjoitus herätti suurta huomiota. Lehtistä kritisoitiin muun muassa siitä, että yritti mitätöidä Thunbergin henkilöä puuttumatta itse ilmiöön, eli tiedeyhteisön laajasti huolestuttaneeseen ilmastokriisiin.

Palautetta tuli paljon.

– Pökäle osui tuulettimeen, ja jälki oli sen näköistä, hän sanoi.

Itseensä Lehtinen ei osannut kohusta ottaa.

– Ei se enää tunnu miltään, kun on melkein koko ikänsä ollut julkisuudessa.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja