Toim. Ari Malmberg
Lihakastike:
500 g jauhelihaa 
1 sipuli 
1 valkosipulin kynsi 
1 porkkana 
500 g paseerattua tomaattia 
1 dl kuivattuja suppilovahveroita tai 
tatteja vettä, suolaa, 
mustapippuria 
(basilikaa, persiljaa)
Juustokastike:
3 dl maitoa 
200 g sulatejuustoa 
1 dl maitoa 
2 rkl vehnäjauhoja suolaa
noin 300 g lasagnelevyjä
maitoa 
1 dl juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli  ja porkkana.
2. Ruskista jauheliha kahdessa erässä  kuumalla paistinpannulla.
3. Kuullota sipulia, valkosipulia ja  porkkanaa hetki paistinpannulla, lisää  ruskistettu jauheliha ja paseerattu  tomaatti.
4. Hienonna sienet ja lisää ne ja tilkka  vettä seokseen. 
5. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna  hautua kannen alla ja valmista sillä aikaa  juustokastike.
6. Kuumenna kattilassa 3 dl maitoa ja  sulatejuusto.
7. Sekoita 1 dl maitoa ja vehnäjauhot  keskenään.
8. Kun juusto on sulanut maitoon, lisää  vehnäjauho-maitoseos hyvin sekoittaen.  Anna kastikkeen kypsyä hetki, sekoita koko  ajan.9. Voitele uunivuoka ja laita vuoan  pohjalle kerros lihakastiketta.10. Laita sen päälle kerros lasagnelevyjä,  sitten lihakastiketta ja lopuksi  juustokastiketta.11. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2-3,  jätä päällimmäiseksi kerros kastikkeita.12. Kaada vuokaan maitoa niin, että lasagne  lähes peittyy. Ripottele pinnalle  juustoraastetta.13. Paista lasagnea uunin alimmalla  ritilätasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia.