Mainos

Lapsivesi meni aivan liian aikaisin – äiti kertoo, kuinka piti vauvan hengissä

Äiti ei uskonut lääkäreitä, vaan teki parhaansa pitääkseen vatsassaan kasvavan vauvan terveenä.

Louise Adamsin raskaus oli kestänyt vasta 22 viikkoa, kun lapsivedenmeno yllätti täysin. Lääkärit antoivat vauvalle vain viiden prosentin mahdollisuuden selvitä.

Adamsille ja hänen miehelleen tämä todennäköisyys ei kelvannut, joten he alkoivat itse ottaa selvää siitä, mitä he voisivat tehdä pitääkseen syntymättömän lapsensa hengissä.

Brittipari törmäsi muissa maissa tapahtuneeisiin menestystarinoihin, joissa äidit olivat onnistuneet pitämään vauvansa hengissä ja terveenä kohdussa juomalla runsaasti vettä.

– Mitä enemmän äiti juo, sitä enemmän vauva juo ja virtsaa, Adams kertoi Daily Mailille.

– Koska syntymättömän vauvan virtsaneritys on merkittävä lapsiveden tuotannon lähde raskauden toisella puoliskolla, siinä oli järkeä, että nesteytykseni lisäämisellä voisi olla vaikutusta.

"En voinut vain istua paikoillani"

Lääkärit kertoivat alunperin, että koska lapsivedet menivät ennen 24 viikon merkkipaalua, he eivät juuri voisi tehdä mitään pelastaakseen vauvaa.

Adamsin mukaan lääkärit eivät voineet muuta kuin tarkkailla häntä sairaalassa odottaen vääjämätöntä keskenmenoa, jonka he sanoivat tapahtuvan päivissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mutta tunsin Josephin potkivan. En voinut vain istua paikoillani tekemättä mitään pelastaakseni hänet.

"Minulla ei ollut mitään hävittävää"

Kuusi päivää myöhemmin Adams kotiutui sairaalasta, ja alkoi juoda vettä jatkuvasti. Äiti kertoo, ettei veden lipittäminen ollut helppoa, mutta hän joi silti noin 4 litraa vettä päivässä. Lisäksi hän nautti karpalomehua ja valkosipulinkynsiä luettuaan, että niistä voisi olla apua infektioiden torjumisessa.

– Lääkärit ja kätilöt olivat skeptisiä, eivätkä antaneet minulle toivoa. He kertoivat, että aihetta ei oltu juuri tutkittu, ja oli epätodennäköistä, että sillä olisi mitään vaikutusta. Mutta minulla ei ollut mitään hävittävää, Adams kertoo.

Jospeh-vauva jatkoi kasvamistaan, ja kun 24 viikon merkkipaalu oli ylitetty, lääkärit alkoivat antaa Adamsille steroideja vahvistaakseen vauvan keuhkoja ja antibiootteja estääkseen infektioita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Loppujen lopuksi Joseph syntyi kolmen kuukauden kuluttua keisarileikkauksella täysin terveenä, ja pääsi sairaalasta kotiin viikossa.

– Kun kuulimme hänen itkevän silmät päästään, olimme ikionnellisia. 

Nyt puolen vuoden ikäinen Joseph on vanhempiensa pikkusankari.

– Hän ei koskaan lakannut taistelemasta ja voitti kaikki todennäköisyydet, äiti hehkuttaa.

Ennenaikaisen kalvojen puhkeamisen kokeneiden naisten asioita ajavan Little Heartbeats -yhdistyksen edustaja totesi useissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, suositeltavan, että äidit joisivat enemmän vettä vastaavissa tapauksissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Daily Mail, Popsugar

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.