Mainos

Lapsiutelut voivat satuttaa – naiselta koskettava muistutus: "Et voi koskaan tietää, mitä he käyvät läpi"

Kahden lapsen äiti haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka henkilökohtainen ja herkkä aihe lapsen hankkiminen voi oikein olla. 

"Haluamme nauttia vielä hetken kahdenkeskisestä ajasta." "Haluamme matkustella ensin." "Haluan keskittyä uraani." Nämä lauseet ovat vain muutamia niistä tekosyistä, joita Adele Barbaro lausui hymy huulillaan peittääkseen sen, mitä oikeasti oli meneillään. Sen turhautumisen, jota jälleen kerran alkaneet kuukautiset oikein saivat aikaan. 

– He kertovat minulle, että en ole nuori ikuisesti, tai että biologinen kelloni tikittää. Uskokaa minua, minä tiedän nämä asiat. Minun ei tarvitse kuulla niitä keneltäkään muulta, Barbaro kertoo tunteista, joita lapsiutelut aikoinaan hänessä herättivät.

Barbaro haluaa muistuttaa kaikkia siitä, että raskaaksi tuleminen on loppupeleissä melko vaikeaa. Kun tähän soppaan lisätään vielä päälle jokin asiaa vaikeuttava tekijä, kuten endometrioosi tai munarakkulatauti, raskaaksi tulo voi viedä kauan, todella kauan.

"Minusta tuli katkera, epätoivoinen ja masentunut"

Niinä aikoina, kun Barbaro ja hänen miehensä yrittivät ensimmäistä lastaan, nainen kertoo tunteneensa ennen kaikkea turhautumista. 

– Kun sinulla on vaikeuksia hedelmöittyä, kaikki ympärilläsi tuntuvat tulevan raskaaksi. Aluksi on helppo tuntea onnea heidän puolestaan, mutta ajan kuluessa rohkeat kasvot kuluvat pois. Sitä alkaa jopa kieltäytyä joistain tapaamisista tai vauvojen syntymäpäivistä, sillä ne tuntuvat ainoastaan kivuliailta. Minusta tuli katkera, epätoivoinen ja masentunut, Barbaro kertoo.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vuosi myöhemmin Barbaron ja hänen miehensä elämänsä muuttui, kun raskaustesti näytti vihdoin viimein positiivista. He tulisivat saamaan lapsen. Vaikka heidän tarinansa sai onnellisen lopun, aina näin ei välttämättä ole.

– Monet parit yrittävät vuosia. Ja jotkut eivät ehkä koskaan onnistu, ja sydämeni särkyy heidän vuokseen. Entä pariskunnat eivät halua lapsia, tai pariskunta, jolla on jo lapsi, ja joka ei pysty saamaan toista? Tai ne, jotka ovat menettäneet pikkuisensa?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Barbaro ja hänen miehensä joutui käymään läpi rankkoja hedelmöityshoitoja ja jopa keskusteluja adoptoimisesta, ennen kuin heidän esikoisensa syntyi. Pian ensimmäisen lapsen jälkeen heiltä alettiin kysellä, koska pikkusisarus saataisiin maailmaan.

– Nyt minulla on kaksi ihanaa lasta, ja tunnen perheeni melko täydelliseksi, mutta kysymyksiä satelee edelleen.

Koska nainen tietää varsin hyvin, millaisia tunteita lapsiutelut voivat oikein saada aikaan, hänellä on kaikille ihmisille yksi ainoa pyyntö. 

– Joten seuraavan kerran kun menet lausumaan kommentin tuoreelle avioparille tai kymmenen vuotta yhdessä olleelle pariskunnalle, ole hellävarainen. Älä kysy heiltä, koska he aikovat hankkia lapsia. Et voi koskaan tietää, mitä he käyvät läpi, Barbaro toteaa.

Lähde: Facebook

***

8:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.