Mainos

Lapsia ei tarvitsekaan kylvettää joka päivä: "Viimeinen asia, jonka haluan tehdä pitkän päivän päätteeksi"

Jo lapsettomana Joelle pohti, riittäisikö hänellä energiaa pikkulasten jokailtaiseen kylpyhetkeen.

Taisteletko lapsesi kanssa kylpemisestä joka ikinen päivä? Ei hätää – voit nyt lopettaa. Lasta ei tarvitse kuurata puhtaaksi joka päivä, Joelle Wisler muistuttaa Scary Mommy -sivustolla.

Menneisyydestään Wisler muistaa ystävänsä taistelut perheen lasten kanssa: joka ilta lapset lastattiin ammeeseen likoamaan, ja he kastelivat kaiken kylpyhuoneessa. Jo silloin Wisler pohti, riittäisikö hänellä energiaa pikkulasten jokailtaiseen kylpyhetkeen.

Vauvalle kylvetystä tai suihkuttelua suositellaan vähintään 1–2 kertaa viikossa. Veden tulisi olla noin 37-asteista. Vauvan pesuun ei tarvita pesuaineita tai shampoota.

Kylvynjälkeen vauva kiedotaan puhtaaseen pyyhkeeseen. Iho taputellaan kuivaksi. Erityisesti ihon poimukohdat tulee kuivata huolellisesti, etteivät ne jää hautumaan ja ettei iho rikkoudu.

Kuivaanihoon voi hieroa vauvalle sopivaa öljyä.  

– Kun uniaika saapuu, olen uupunut. Lapseni ovat toden totta työtä. Vapaamielisiä, rohkeita pikku sähikäisiä. Viimeinen asia, jonka haluan tehdä pitkän päivän ja illallisneuvottelujen päätteeksi, on laskea kylpy ja kinata tyttären kanssa hänen laajasta merenneitokokoelmastaan ja selittää, miksi hänen pitää pestä kehonsa eikä luoda tsunamia kylpyhuoneeseen, Wisler kuvaa.

Hän tunnustaa olevansa laiska vanhempi. Tällä kertaa laiskuus saattaa kuitenkin olla aivan oikea vaihtoehto: lasta ei tarvitse kylvettää joka päivä.

Jokapäiväinen pesu voi aiheuttaa ongelmia herkälle iholle ja johtaa esimerkiksi ihottumaan.

– Puhtaus on hienoa, ja kyllä, jos lapsesi on hyvin haiseva, mutainen, jogurtissa tai oksennuksessa, pikainen käynti ammeessa on luultavasti hyvä idea. Mutta yleisesti amerikkalaisten ihotautilääkärien akatemia sanoo, että 6–11-vuotiaita lapsia pitäisi pestä vain kerran tai kaksi viikossa.

Lapsi alkaa kaivata kylpyjä vasta, kun hän liikkuu enemmän ja esimerkiksi leikkii hiekkalaatikolla tai levittelee ruokaa päälleen pöydässä.

Pienten lasten immuunijärjestelmä saattaa myös hyötyä siitä, että heitä ei pestä puhtaiksi koko ajan. Tutkijat havaitsivat, että lemmikille altistuminen ennen syntymää ja sen jälkeen kaksinkertaisti kahdentyyppisten bakteerien määrän lapsen suolistossa. Kyseiset bakteerit on yhdistetty vähäisempiin lapsuusajan allergioihin ja vähäisempään lapsuusajan ylipainoon.

Wisler kehottaakin ”laiskoja vanhempia” luopumaan syyllisyyden tunteistaan.

 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.